Eмисия новини
от 02.00 часа

Sofja del nga rajonet me sëmundshmëri të lartë të Covid-19

Gjatë javës së kaluar më se 12 000 veta u shëruan nga Covid-19. Po ulet presioni mbi sistemin shëndetësor. Sofja po largohet nga zonat me sëmundshmërinë më të lartë – nga 1000 raste për 100 000 banorë. Në këtë grup mbeten vetëm qytetet Gabrovo dhe..

30.11.20 15:21 |

Agjencia e të Ardhurave merr kontrollin mbi lojërat e fatit

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave merr kontrollin e plotë mbi sektorin e lojërave të fatit, vendosën deputetët me ndryshimet e miratuara në lexim të dytë në Ligjin për Lojërat e Fatit, transmetoi BNR. Pushtetarët hodhën poshtë idenë që..

23.07.20 12:59 |

Mbi 40 000 klientë të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave mund të kenë probleme softuerike

Aksesi i mbi 40 000 qytetarëve tek shërbimet elektronike të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave mund të ndërpritet vetëm pas disa ditësh. Kjo do të ndodhë për shkak të masave për siguri të ndërmarra nga Agjencia në fjalë gjatë transferimit të të dhënave..

14.02.20 12:01 |
Atanas Temellkov

“Upgrade”-i i padrejtë – arsyeja për sulmin e suksesshëm të bazës së të dhënave të institucionit tatimor

“Kodi PIK, i cili i jepet secilit klient të sistemit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave është mbrojtja më e dobët e mundshme”, tha kryetari i Agjencisë shtetërore “Qeverisja Elektronike” Atanas Temellkov para komisionit të përkohshëm në..

19.09.19 19:29 |

Sektori privat dhe ai shtetëror diskuton bashkëpunimin në sigurinë kibernetike

Përfaqësues të lartë të pushtetit shtetëror dhe të sektorit privat marrin pjesë në forumin që po zhvillohet në Sofje me moto “Bashkëpunimi ndërmjet sigurisë publike dhe asaj private: Roli strategjik i partneritetit publik-shtetëror për kundërvënien..

17.09.19 14:18 |
Vencisllav Karaxhov

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave nuk i ka ndërmarrë masat e domosdoshme për mbrojtjen e të dhënave personale

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave nuk i ka ndërmarrë masat e domosdoshme për mbrojtjen e të dhënave personale. Këtë e deklaroi Kryetari i Komisionit për Mbrojtjen e të Dhënave Personale Vencisllav Karaxhov. Ai e raportoi këtë para Komisionit të..

04.09.19 18:07 |
Ministri Vlladisllav Goranov

Ministri i Financave paralajmëroi për sulm politik kundër qeverisë

Sulmi i hakerëve kundër Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave është provë për t’u rrëzuar qeveria, tha Ministri i Financave Vlladisllav Goranov. Ai mendon se vjedhja e të dhënave është vepër e disa njerëzve, të cilët nuk mund ta rrëzojnë qeverinë në..

31.07.19 17:29 |

Arrestuan një biznesmen për sulmin kibernetik kundër sajtit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave

Në aeroportin e Sofjes ishte ndaluar Ivan Todorov – pronari i firmës së sigurisë kibernetike “TAD Grup”. Ai ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar me fletarrestim evropian në kuadrin e hetimit paragjyqësor për sulmin kundër sajtit të Agjencisë..

30.07.19 10:53 |
Agjencia Kombëtare e të Ardhurave

Autoritetet kontrollojnë mbi 80 mln regjistrime me informatë të rjedhur për qytetarët

Agjencia Kombëtare e të Ardhurave po kontrollon të gjitha 80 mln regjistrimet me informatë për qytetarët, e cila u përhap pas një sulmi hakerësh kundër Agjencisë. Zëdhënësi i institucionit Rosen Bëçvarov sqaroi se tani për tani autoritetet tatimore mund..

29.07.19 11:14 |

Bullgarët po kontrollojnë online nëse janë prekur gjatë sulmit më të madh të hakerëve në Bullgari

Rreth gjysmë mln bullgarë tashmë kanë kontrolluar nëpërmjet një aplikacioni të posaçëm në internet nëse të dhënat e tyre tashmë janë rrjedhur pas sulmit të hakerëve në Agjencinë Kombëtare të të Ardhurave, gjatë të cilit rrodhën të dhënat e rreth 5 mln..

26.07.19 17:00 |
Всички новини: днес | вчера