Eмисия новини
от 15.00 часа

Denitsa Laffchieva – një nënë moderne, pedagoge dhe muzikante profesionale

Karriera e suksesshme dhe amësia e lumtur - për shumë njerëz ky kombinim duket i pamundur, por gjithsesi shumë gra ia dalin, pavarësisht sakrificave të vazhdueshme dhe luftës së pabarabartë me kohën dhe ndërgjegjen e tyre. E përmbushur me dashurinë më të..

01.04.21 06:15 |

Aleksandër Zemcov: “Unë e dua Bullgarinë, do të doja të tingëllonte më shumë muzikë bullgare”

Vetëm disa ditë qëndrim në Sofje arritën të akomodojnë të paktën tre ngjarje të rëndësishme muzikore me pjesëmarrjen e violinistit dhe dirigjent të famshëm Aleksandër Zemcov. Në sallën “Bëllgaria” ai drejtoi një program të Filarmonisë së Sofjes,..

27.03.21 12:15 |

Misha Majski dhe Evgenij Kisin me koncerte dhe klasa mjeshtërie në Sofje

Gjatë ditëve të fundit muzikantët e rinj nga Akademia Kombëtare Muzikore “Profesor Panço Vlladigjerov” si dhe pedagogët e tyre patën mundësi të takohen me dy nga ekzekutuesit më të njohur modern - pianisti Evgenij Kisin dhe violonçelisti Misha..

11.03.21 13:19 |
Всички новини: днес | вчера