Eмисия новини
от 12.00 часа

Nuk anulohet karantina për personat e kontaktit në rast testi negativ

Dallimi në urdhrin e ri të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov që hyn n fuqi nga 23 tetor, është në ditët kur njerëzit janë nën karantinë. Nga 14 ato ditë reduktohen në 10. Edhe të jetë negativ testi, karantina e personit të kontaktit nuk..

23.10.20 10:51 |
Docent Angell Kunçev

Janë të zënë 10-12 për qind nga shtretërit për Covid-19

Me rritje të zgjatur të të infektuarve me koronavirus ka mundësi të vendosen masa të reja. Këtë e tha për BNR kryeinspektori shëndetësor shtetërordocent Angell Kunçev. Sipas tij numri i lartë i të infektuarve i detyrohet kryesisht valës që nisi në..

07.10.20 12:16 |
doc. Angell Kunçev

Nuk pritet mbyllje e të gjitha shkollave për shkak të koronavirusit

“Në asnjë mënyrë nuk mund të flasim për vatra të koronavirusit në shkollë. Nu do t’u përgjigjem spekulimeve se kur dhe nëse do të kalojmë tek forma e arsimit në distancë.” Këtë e deklaroi në studion e Televizion it Kombëtar Bullgar kryeinspektori..

30.09.20 11:56 |

Shkollat janë vendet me rrezik më të ulët të përhapjes së Covid-19

Pasi pamë se çfarë ndodhi në kopshtet dhe në çerdhet e fëmijëve ishim të qartë se çfarë do të ishte situata në shkollë. Nuk është e mundur që ato të jenë ishuj pa probleme, tha para Televizionit Kombëtar Bullgar (BNT) kryeinspektori shtetëror i..

19.09.20 13:42 |
Angell Kunçev

Vdekshmëria nga Covid-19 në Bullgari është 1 për qind

Vdekshmëria është në varësi të numrit të të sëmurëve dhe në Bullgari ajo është 1 për qind, komentoi në një intervistë për TV Nova kryeinspektori shtetëror docent doktor Angell Kunçev. Sipas tij sistemi shëndetësor në Bullgari tani punon mirë, por..

13.08.20 17:31 |

Ulet mosha e të infektuarve me Covid-19

Gjatë javëve të fundit po vëzhgohet ulje e moshës së të infektuarve me Covid-19 në vend. Por në grupin e rrezikuar po vazhdojnë të jenë pacientët e moshës mbi 65 vjeç dhe ata me sëmundje shoqëruese, komentoi para BTV-së kryeinspektori shtetëror i..

29.07.20 17:01 |

Shoqëria bullgare është e lodhur nga masat kundër Covid-19

Bullgarët e pranojnë qetë pandeminë, tregon një studim i agjencisë “Gallup”. Gjatë muajit korrik 35% mendojnë se koronavirusi është një kërcënim i madh. 46% janë të mendimit se koronavirusi është si gripi dhe nuk është kaq i rrezikshëm. Më të..

24.07.20 13:58 |

Kryeinspektori shëndetësor: “Lërnani të punojmë, apo na ndryshoni”

“Një nga arsyet për rritjen drastike të numrit të të infektuarve me Covid-19 është se njerëzit e pranuan problemin me epideminë si të zgjedhur apo jo të rëndësishëm. Arsyeja tjetër është politizimi i problemit”, tha para BNR-së Kryeinspektori..

12.07.20 11:12 |

S’ka koronavirus në bregdetin jugor bullgar

Rezultatet e një testimi të gjerë imunologjik në qarkun e Burgasit ndër 2400 persona, të cilët punojnë kryesisht në sektorin e turizmit tregojnë se 0,95% prej banuesve të regjionit kanë qenë në kontakt me koronavirusin. Këtë e bëri të ditur në qytetin..

25.06.20 16:08 |
Dr. Angell Kunçev

Shpërndarja e Covid-19 në Bullgari është e përzier

Gjatë javëve të fundit shpërndarja e koronavirustit tek ne ishte në vatra të ndryshme, kurse tani është e përzier – përmes vatrave dhe në mënyrë difuze, d.m.th. në shumë vende shfaqen raste të reja të izoluara. Këtë e tha kryeinspektori shtetëror i..

24.06.20 14:52 |
Всички новини: днес | вчера