Eмисия новини
от 13.00 часа

Për mbrojtjen e Antarktidës, fillimin e vështirë të ekspeditës bullgare dhe pinguinin Gosho

Protokolli i Madridit nga viti 1991 është një nga dokumentet më të rëndësishme për mbrojtjen e mjedisit. Përmes tij përcaktohen rregulla dhe kritere të rrepta për ruajtjen e Antarktidës-pjesë e tokës në Kontinentin e Akullt, e cila ka..

18.12.21 07:25 |
Foto: Facebook/BulgarianAntarcticInstitute

"Kuzhina Antarktike" – një histori "e shijshme" për jetën e shkencëtarëve polarë

“Askush nuk është më i madh se buka” thotë një proverb e vjetër bullgare, kurse gjatë këtyre ditëve morëm vesh se kjo mençuri zbatohet me forcë të plotë për zotërinjtë e kontinentit të akullt – shkencëtarët e Antarktidës. Në tregun e librave doli..

20.10.21 07:15 |

Shkenca bullgare ka një përfitim të rëndësishëm – anijen “Shenjtorët Kirill dhe Metodij”

Ideja e Bullgarisë për të pasur një anije kërkimor-shkencore për të lundruar në Oqeanin Botëror dhe mbi të gjitha në Antarktidë është shumë e vjetër, që përpara 30-40 vjetëve. Me përpjekjet e studiuesve bullgarë në Antarktidë, Instituti Bullgar i..

20.09.21 07:15 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР