Eмисия новини
от часа

Shkencëtarë zbulojnë sekretet e qytetit nëntokësor shkëmbor në Aton

Një qytet nëntokësor shkëmbor, në të cilin dikur oshënarë sprovuan forcën e besimit dhe në vetmi kërkuan Zotin, shtrihet në Malin e Shenjtë. Zbulimi u bë nga një ekspeditë ndërkombëtare që përfshinte përfaqësues të shteteve ortodokse me manastire..

18.04.21 08:15 |
Manastiri bullgar i Zografit në Malin e Shenjtë

Ati Kalistrat nga Mali i Shenjtë: Bullgaria është shembull i unitetit të shoqërisë, kishës dhe autoriteteve

Në kushtet e pandemisë së Covid-19 Bullgaria tregoi se është një shembull i jashtëzakonshëm në plan botëror i unitetit të shoqërisë, kishës dhe autoriteteve. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare Ati Kalistrat nga Manastiri bullgar i..

19.04.20 11:55 |
Gjiri i portit të manastirit “Zograf”, piktor – Canko Lavrenov

Murgjit bullgarë në Malin e Shenjtë gjatë Mesjetës

Në fund të gushtit në Sofje u mbajt Kongresi i 22-të ndërkombëtar i studimeve bizantine, i organizuar nga Asociacioni i bizantologëve dhe medievistëve në Bullgari. Tema kryesore e forumit ishte “Bizanti pa kufij”. Në kumtesa dhe diskutime specialistë nga..

12.09.11 10:00 |
Всички новини: днес | вчера