Eмисия новини
от 06.00 часа

Tre të katërtat e bullgarëve nën moshën 65 vjeç pa punësim të përhershëm janë në prag të varfërisë

Sipas të dhënave më të fundit të Eurostat për vitin 2020, të publikuara sot, 80për qind e bullgarëve në moshë pune deri në 65 vjeç që jetojnë në familje me aktivitet të ulët ekonomik janë në rrezik të varfërisë. Sipas këtij treguesi, vendi ynë..

04.08.22 19:31 |

BE-ja miratoi programin bullgar për zhvillimin e burimeve njerëzore

Programi "Zhvillimi i burimeve njerëzore" 2021-2027 është miratuar nga Komisioni Evropian dhe është i pari në Bullgari që merr "dritën jeshile" nga Brukseli, njoftoi Ministria e Çështjeve Sociale. Buxheti i programit është mbi 1.9 miliardë euro, të..

03.08.22 13:58 |
Bojko Borisov dhe David Harris

5 vjet nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Miqësisë me Shkupin

Falë GERB-it, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut nisën rrugën e tyre drejt NATO-s dhe BE-së, theksoi udhëheqësi i GERB-it Bojko Borisov në një takim me David Harris, drejtor ekzekutiv i Komitetit Hebre Amerikan. Borisov kujtoi se më 1 gusht të këtij..

01.08.22 13:36 |
Pllamen Dimitrov

Më shumë se 2/3 e punëtorëve marrin paga nën minimumin jetik

Një person që punon duhet të ketë 648 euro të ardhura neto për të mbajtur jetën e tij, njoftoi Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikale pranë Konfederatës së Sindikatave të Pavarura. Në qershor ishin të domosdoshme 1168 euro për të mbajtur..

01.08.22 11:42 |
Eleonora Mitrofanova

Ambasadori i Federatës Ruse në Bullgari është kategorik se puna humanitare e ambasadës ruse duhet të vazhdojë

Ambasadorja e Rusisë në vendin tonë, Eleonora Mitrofanova shprehu shpresën se qeveria e ardhshme bullgare do të jetë më pragmatike se ajo aktuale. Në një intervistë për Agjencinë TASS të enjten, ajo deklaroi se Bullgaria është anëtare e BE-së dhe..

29.07.22 16:27 |

Deri në Ukrainë dhe Moldavi do të arrijnë korridore transportuese evropiane që kalojnë përmes Bullgarisë

Katër korridore evropiane të transportit do të zgjaten deri në Ukrainë dhe Moldavi, njoftoi Komisioni Evropian. Vendimi synon të rrisë konektivitetin me të dy vendet. Dy nga korridoret kalojnë përmes Bullgarisë - korridori Rein-Danub dhe ai i..

28.07.22 17:57 |
Ivan Ivanov

Parlamenti riktheu në detyrë kryetarin e vjetër të rregullatorit të energjisë

Ish-kryetari i Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit, Ivan Ivanov do të vazhdojë të kryejë funksionet e tij deri në emërimin e kryetarit të ri të Rregullatorit, vendosi Kuvendi Popullor. Kthimi i Ivanov erdhi pasi Gjykata..

28.07.22 13:57 |

Kryeministri po heton pse vonohet dorëzimi i karburantit bërthamor amerikan

Vendet e tjera të BE-së tashmë diversifikuan me sukses furnizimet e tyre energjetike, Bullgaria po përpiqet të arrijë në mënyrë që të garantojë sigurinë energjetike të qytetarëve të saj, tha Kryeministri i dorëhequr Kirill Petkov në një takim me..

27.07.22 15:04 |

Për shkak të grurit ukrainas, BE hapi furnizimet në enklavën Kaliningrad

Një delegacion ushtarak rus mbërriti në Stamboll për hapjen më 27 korrik të Qendrës së Përbashkët të Koordinimit për Transportimin e Grurit nga Portet e Ukrainës. Më 19 korrik, afër Bosforit, Rusia dhe Ukraina nënshkruan një marrëveshje për ta..

27.07.22 09:57 |

“Bullgargaz” kërkon gaz për muajit nëntor dhe dhjetor

Operatori i gazit “Bullgargaz” publikon sasitë e gazit natyror që i nevojiten në muaj sipas vendimit të Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit. Në njoftim bëhet e qartë se operatori ka karburant blu për muajin shtator dhe tetor, por kërkon..

26.07.22 16:59 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера