Eмисия новини
от 01.00 часа

Katja Dimanova: Në Radio Bullgarinë punuan pionierët e spanjishtes tek ne

Gjatë këtij viti shënojmë 85 vjet nga fillimi i transmetimeve të Radios Kombëtare Bullgare në gjuhë të huaja. Emisioni i parë u realizua në vitin 1936 në mënyrë eksperimentale në valë të shkurtra në gjuhën ndërkombëtare moderne në atë kohë -..

05.06.21 10:45 |

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve

Historia e festës daton që nga Konferenca Botërore për Shëndetin e Fëmijëve në Gjenevë në vitin 1925, e cila miratoi Deklaratën e të Drejtave të Fëmijëve pavarësisht racës, kombësisë dhe fesë. Nuk ka informacion të saktë se pse është zgjedhur..

01.06.21 06:15 |

Rubrika "Allegro Vivace" njofton se kush është muzikanti i ri i vitit

Rezultatet e sondazhit kombëtar për muzikantin e ri të vitit do të shpallen sot në një edicion festiv të programit "Allegro Vivace" në programin "Horizont" të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/. Tradicionalisht, në sondazh morën pjesë shumë..

25.05.21 04:50 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Nënpresidentja Ilijana Jotova: Me Radio Bullgarinë jemi partnerë të mirë

Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare /BNR/ Nënresidentja Ilijana Jotova theksoi rolin e madh të Radio Bullgarisë në drejtim të komunikimit me bullgarët jashtë vendit . "Ne jemi bashkëmendimtarë dhe partnerë shumë të mirë, deri diku..

24.05.21 17:02 |
Simeon Iliev

BNR mori një çmim ndërkombëtar për incizimin më të mirë folklorik

Radioja Kombëtare Bullgare - BNR u dekorua me çmimin special të Konkursit Muzikor Ndërkombëtar “Svetozar Straçina” për regjistrimin e muzikës popullore. Kjo është njohje e radhës për Radion Kombëtare Bullgare gjatë viteve. Çmimi special për..

13.05.21 10:53 |
Godina e BNR-së

Thirrje ndaj qeverisë teknike për ta rimëkëmbur buxhetin e BNR-së

Shoqata e Gazetarëve Evropianë i bëri thirrje qeverisë së përkohshme të rivendosë subvencionin e buxhetit për Radio Kombëtare Bullgare - BNR në shumën e tij të plotë. Në mars dhe prill buxheti i BNR-së u zvogëlua me 420 000 euro. Vendimi i kabinetit..

12.05.21 11:16 |
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

10.05.21 18:43 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Shkurtimi i buxhetit kërcënon misionin publik të Radios Kombëtare Bullgare

Në një letër zyrtare Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i kërkoi Parlamentit të ndryshojë tekstin e Ligjit për Buxhetin e Shtetit, i cili e lejon qeverinë të shkurtojë fondet për radion publike. Buxheti i..

07.05.21 14:50 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |

Bullgaria me masa të pamjaftueshme kundër shkeljeve të të drejtave të njeriut

Autoritetet në Bullgari "kanë ndërmarrë hapa për të ndjekur penalisht dhe ndëshkuar zyrtarët që kanë shkelur të drejtat e njeriut, por veprimet janë të pamjaftueshme," thuhet në raportin vjetor të Departamentit të Shtetit të SHBA-së mbi gjendjen e..

31.03.21 09:50 |
Всички новини: днес | вчера