Eмисия новини
от часа

Orkestra Simfonike e BNR e nis vitin me një premierë botërore

Me një premierë botërore, Orkestra Simfonike e BNR-së do të hapë vitin e ri 2023 me dirigjentin-mysafir Konstantin Dobrojkov. Krahas uverturës "Mbreti Lir" të Hektor Berliozit dhe Simfonisë nr. 40 të Mozartit, të cilat janë përfshirë në..

20.01.23 11:11 |

Prokuroria po heton një ish-ministër të brendshëm për pastrim parash

Prokuroria po punon mbi një informacion kundër një ish-ministri të brendshëm dhe një deputeti aktual në Kuvendin e 48-të Popullor. Sipas informacionit, ish-ministri i brendshëm u ka urdhëruar vartësve të tij që të mos denoncojnë në Prokurori, Agjencinë..

18.01.23 17:10 |

BNR do të përfitojë fonde shtesë për të garantuar sigurinë kibernetike

Këshilli i Ministrave miratoi një transfertë shtesë prej 1,660,000 leva (830,000 euro) në buxhetin e Radios Kombëtare Bullgare për vitin 2022, raportoi BTA. Qеllimi është të sigurohet një nivel i lartë i mbrojtjes së infrastrukturës së informacionit dhe..

21.12.22 20:16 |
Radioja Kombëtare Bullgare

Prokuroria iu referua vet për virus kompjuterik në sistemin e BNR-së

Prokuroria e qytetit të Sofjes vetë iu referua në lidhje me publikime në media për një virus të zbuluar në sistemin digjital për menaxhimin e përmbajtjes dhe transmetimit në Radion Kombëtare Bullgare, njoftoi prokuroria shtetërore. Qëllimi i..

16.12.22 17:26 |

Problem teknik e vështirëson punën e platformave digjitale të Radios Kombëtare Bullgare

Një problem rrjeti po e bën të vështirë punën në sajtet e Radios Kombëtare Bullgare (BNR), duke përfshirë ato të “Radio Bullgarisë”. Për këtë arsye u ndërprenë përkohësisht programet audio ditore të “Radio Bullgarisë”. Informacioni aktual për dhe nga..

13.12.22 13:50 |

Big Bendi i BNR na dhuron një “Krishtlindje të Bardhë”

Ditë të numëruara para festave të Krishtlindjeve Big Bendi e BNR-së me dirigjent Antoni Donçev fton admiruesit e tij në një koncert titulluar “Krishtlindja e Bardhë”. Do të dëgjojmë këngët e preferuara të Krishtlindjeve, standardet e xhazit dhe..

08.12.22 12:43 |
Milen Mitev dhe Ilin Dimitrov

Ministria e Turizmit dhe Radio Bullgaria do të promovojnë së bashku bukuritë e Bullgarisë

Ministria e Turizmit po punon për krijimin e hartës digjitale që do të tregojë bukuritë e Bullgarisë. Këtë e tha për Televizioni