Eмисия новини
от 13.00 часа
Këshilli për Mediat Elektronike

Këshilli për Mediat Elektronike nuk zgjodhi anëtarë të rinj të Këshillit Drejtues të Radios Kombëtare Bullgare

Me tre vota “pro” dhe dy “abstenime”, Këshilli për Mediat Elektronike nuk miratoi kandidaturat e propozuara për anëtarë të Këshillit Drejtues të Radios Kombëtare Bullgare (BNR). Mandatet e katër anëtarëve të organit drejtues skadon më 28 korrik të..

21.07.22 15:26 |

Radioja Kombëtare Bullgare do të përshpejtojë digjitalizimin e arkivit të saj me fonde evropiane

Radioja Kombëtare Bullgare /BNR/ i paraqiti Këshillit për Median Elektronike një projekt për digjitalizimin e të dhënave arkivore të saj. Për 4 vjet, me 3,4 milionë euro nga Plani i Bashkimit Evropian për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë për..

08.07.22 11:31 |

BNR është media me më shumë besim në Bullgari

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është sërish media më e besuar në Bullgari, sipas një raporti të Institutit “Reuters” për Studimin e Gazetarisë në Universitetin e Oksfordit. Pjesa më e madhe e bullgarëve – 64 për qind i besojnë lajmeve të Radios..

16.06.22 11:35 |

Do të ketë një ligj për më shumë muzikë bullgare në mediat shtetërore

Popullarizimi i muzikës bullgare në mediat publike u diskutua nga Komisioni Parlamentar për Kulturë dhe Media. Partia “Vëzrazhdane” propozon që Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) dhe Televiziioni Kombëtar Bullgar (BNT) të detyrohen me ligj që 50 për..

13.05.22 10:27 |

Mjetet nga koncerti “Së bashku për Ukrainën” do t’i jepen Kryqit të Kuq të Bullgarisë

Mbrëmë në Teatrin Popullor “Ivan Vazov” në Sofje u mbajt koncerti bamirës “Së bashku për Ukrainën” në mbështetje të viktimave të luftës. Organizatorë të veprimtarisë ishin Radioja Kombëtare Bullgare, Televizioni Kombëtar Bullgar dhe TeatriPopullor..

29.03.22 09:53 |

Ministri i financave nuk pret inflacion dyshifror

Inflacioni në vend nuk do të jetë dyshifror, tha Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Financave Asen Vasilev duke iu përgjigjur kritikave gjatë shqyrtimit të buxhetit shtetëror. Çmimet nuk do të rriten deri në prill, pret Vasilev...

23.02.22 17:56 |

BNT u ankua nga censura e një ministri

Ditët e fundit Televizioni Kombëtar Bullgar - BNT i është nënshtruar një sulmi të paparë nga pushteti ekzekutiv. Ministri i Kulturës në qeverinë e përkohshme akuzoi gazetarët e BNT për shkelje të ligjit, për një krim të mundshëm dhe për rrezikimin..

08.06.21 11:22 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |

Bullgaria me masa të pamjaftueshme kundër shkeljeve të të drejtave të njeriut

Autoritetet në Bullgari "kanë ndërmarrë hapa për të ndjekur penalisht dhe ndëshkuar zyrtarët që kanë shkelur të drejtat e njeriut, por veprimet janë të pamjaftueshme," thuhet në raportin vjetor të Departamentit të Shtetit të SHBA-së mbi gjendjen e..

31.03.21 09:50 |

Propozojnë ndryshime për financimin e mediave publike

Mandatet e drejtorëve të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ dhe të Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ zgjaten nga 3 në 5 vjet. Me përfundimin e mandatit të Drejtorit të Përgjithshëm përfundon edhe mandati i anëtarëve të Bordeve të..

23.02.21 16:52 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера