Eмисия новини
от 22.00 часа
Novak Gjokoviq

Novak Gjokoviq është Nr. 1 në Ballkan për herë të shtatë, tregon anketa e BTA

Tenisti serb Novak Gjokoviq u shpall për të shtatën herë rekord sportisti i Ballkanit në anketën e Agjencisë Telegrafike Bullgare /BTA/. Edicioni i 48-të i sondazhit tradicional për vitin 2021 përfshiu agjencitë kombëtare të vendeve të..

29.12.21 17:47 |
Nga e majta në të djathtë: Kirill Vëllçev, Rumen Radev, Stevo Pendarovski dhe Dragan Antonovski

Marrëveshje kundër gjuhës së urrejtjes nënshkruan agjencitë informative të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Drejtorët e Përgjithshëm të Agjencisë Telegrafike Bullgare - BTA dhe të Agjencisë së Informacionit Mediatik të Maqedonisë së Veriut - MIA, nënshkruan një marrëveshje mbi shkëmbimin e informacionit dhe bashkëpunimin profesional. “BTA dhe MIA do..

27.05.21 09:25 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |
Godina e BTA

Sipas ligjit informacioni i BTA-së tashmë është falas

Parlamenti miratoi përfundimisht ndryshimet në Ligjin për Agjencinë Telegrafike Bullgare /BTA/. Kështu tërë informacioni i agjencisë tashmë do të përhapet falas, njoftoi vetë BTA. Deri më tani ligji parashikonte shpërndarjen e informacionit..

25.02.21 16:18 |

Disa autorë ballkanikë shkruan një Libër të Bardhë për mosmarrëveshjen gjuhësore midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Sot në klubin e shtypit të Agjencisë Telegrafike Bullgare (BTA) do të prezantohet një Libër i Bardhë për mosmarrëveshjen gjuhësore midis Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut . Studimi u krye nga tre autorë maqedonas, tre..

15.02.21 05:45 |
Kirill Vëllçev

Drejtori i ri i Agjencisë Telegrafike Bullgare është për aksesin e lirë tek informacioni i agjencisë

Drejtori i ri i Agjencisë Telegrafike Bullgare (BTA) Kirill Vëllçev ripohoi se në përputhje me konceptin e vet do të parashtrojë kërkesa për ndryshime në Ligjin për BTA, që të sigurohet akses falas tek informacioni i Agjencisë. BTA është..

29.01.21 13:27 |
Kirill Vëllçev

BTA me drejtor të ri të përgjithshëm

Pa asnjë debat me 105 vota pro parlamenti zgjodhi Kirill Vëllçevin, i propozuar nga partia në pushtet GERB, drejtor të përgjithshëm të BTA. Drejtori i përgjithshëm i BTA zgjidhet nga parlamenti për një mandat 5-vjeçar. Kishte dy kandidatë..

27.01.21 10:09 |

U nda nga jeta Drejtori i Përgjithshëm i BTA Maksim Minçev

Pas një sëmundjeje të shkurtër vdiq Drejtori shumëvjeçar i Përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare Maksim Minçev. Ai ka lindur në vitin 1953 në Sofje. Ka mbaruar gazetari në Lvov, Ukrainë, dhe pedagogjikë në Akademinë ushtarake “G.S. Rakovski”...

15.11.20 16:41 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера