Eмисия новини
от 19.00 часа
Pallati në Ballçik

Pallati në Ballçik na njeh nga afër me zanatet bullgare

Ekspozita "Folklori bullgar i ruajtur në zanate, i koduar në qëndisje" tregon vepra unike të mjeshtërve bullgarë. Ekspozita është rregulluar në Pallatin e njohur në qytetin tonë bregdetar Ballçik pranë Detit të Zi dhe do të mund të shihet deri më..

06.07.21 08:25 |

Ferma turistike do të propozojnë një pushim alternativ rreth qytetit Ballçik

Ndërtim i fermave turistike në rajonet midis zonave të urbanizuara dhe tokave bujqësore në Ballçik - kështu bashkia shpreson të tërheqë pushues në afërsi deri tek bregu i detit. Ideja është regjistruar në planin e ri për zhvillimin e saj deri në vitin..

23.01.21 07:10 |

Gjashtë filma reklamues për qytetin Ballçik “përgatisin“ turistët për verën e vitit 2021

Një nga qytetet tona më të bukura turistike në bregdetin verior të Detit të Zi tanimë po mendon sesi mund të tërheq më shumë miq gjatë verës së vitit 2021. Për këtë qëllim, administrata vendore ka përgatitur gjashtë video promovime kushtuara..

10.01.21 08:10 |
Mbretëresha Eleonora dhe mbreti Ferdinand I

Një ekspozitë prezanton jetën e mbretëreshës Eleonora

Kopshti Universitar Botanik në Ballçik rregulloi një ekspozitë kushtuar 160 vjetorit të lindjes së mbretëreshës Eleonora Bëllgarska . Prezantohen fotografi të siguruara nga Agjencia Shtetërore “Arkiva” të cilat tregojnë jetën e mbretëreshës pas..

29.08.20 12:37 |

Një thesar tatar është duke u paraqitur në qytetin Ballçik

Thesari tatar nga kalaja Kaliakra do të mbetet në kompleksin arkitekturor “Dvoreca” në qytetin Ballçik deri në fund të muajit tetor, që të mund turistët të shijojnë eksponatet e zbuluara gjatë vitit 2018. Afro njëmijë sende kanë qenë të vendosura në një..

08.08.20 06:10 |

“Qytetit të bardh klasikja i shkon shumë”

Në kuadrin e Festivalit Muzikor “Ditë të muzikës klasike” u prezantua dhe xhaz koncertii vetëm. Në skenën e qytetit bregdetar Ballçik dolën muzikantët nga grupi “Fënkalero” me lider Vasill Spasov (piano). Qytetin Ballçik e quajnë..

01.08.20 06:10 |

Java e kulturës çeke në Ballçik

Për vit të katërt me radhë në Institurin Kulturor Shtetëror “Dvoreca” (Pallati) në qytetin bregdetar Ballçik do të zhvillohet Java e Kulturës Çeke. Fillimi do të jetë më 6 korrik në galerinë“Tuneli” me një ekspozitë të plastikëve prej qelqi. Në..

04.07.20 06:00 |
Plovdivi

10 qytetet më të preferuara për turizëm në Bullgari

Portali informativ i Maqedonisë së Veriut „press24.mk“ rekomandon 10 qytetet më tërheqëse për turizëm në Bullgari. Në vend të pare është Plovdivi, i cili bën përshtypje me arkitekturën e vet karakteristike, me restorantet dhe pedonalen moderne. Pastaj..

02.05.19 19:01 |

Në Ballçik ndërtojnë zonë për çiklistë

Në shëtitoren buzë Detit të Zi në qytetin Ballçik do të ndërtohet korsi për çiklistë – diçka që do të tërheqë më shumë turistë në itinerarin midis kompleksit arkitektural “Pallati” dhe Qendrës kulturore dhe informative “Mulliri”. Shëtitorja..

24.02.19 10:40 |
Ekipi xhirues gjatë kohës së xhirimeve në pallatin “Vrana” (afër Sofjes)

Dokumentari në disa seri “Zoti është me ne” ndjek historinë e Mbretërisë së Tretë Bullgare

Dokumentari në disa seri “Zoti është me ne”, i cili tregon për historinë e Mbretërisë së Tretë Bullgare (1878-1946), do të mbledhë adhuruesit e kinemasë më 23 shkurt në “Pallatin” e qytetit bregdetar Ballçik. Në këtë ngjarje shikuesit do të takohen..

23.02.19 10:30 |
Всички новини: днес | вчера