Eмисия новини
от 08.00 часа
Ambasadorja e Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha

Bullgaria dhe Shqipëria janë duke shqyrtuar furnizime eventuale të vaksinave kundër Covid-19

Bullgaria ka marrë vendim politik për të studiuar mundësitë për sigurimin e vaksinave kundër Covid-19 për shtetet e Ballkanit Perëndimor dhe të Partneritetit Lindor, ndër të cilat është edhe Shqipëria. Këtë e tha Ministri bullgar i Shëndetësisë..

13.01.21 18:28 |

Bullgaria dhe Portugalia do të punojnë për zgjerimin e BE-së

Zgjerimi i BE-së drejt Ballkanit Perëndimor akoma është në rendin e ditës, por kjo nuk do të ndodhë “nesër”, tha ambasadorja e Portugalisë në Bullgari Anna Maria Ribeiro da Silva. Në një diskutim mbi presidencën portugeze të Këshillit të BE, da..

12.01.21 19:14 |

Inercia në integrimin evropian të Ballkanit Perëndimor gjatë vitit 2020

Presidenca e Kroacisë e BE në fillim të vitit 2020 arriti të rinovojë politikën për integrimin e Ballkanit Perëndimor. Kjo ndodhi pas pranimit të kushteve franceze që negociatat të jenë të kthyeshme dhe që në vetë fillimin vendet kandidate të përmbushin..

30.12.20 11:59 |

Bullgaria do të sigurojë vaksina për shtetasit maqedonas

Bullgaria do të përpiqet të sigurojë vaksina për shtetet nga Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor. Kjo do të ndodhë pasi kënaqen nevojat e Bullgarisë dhe në përputhje me kushtet e marrëveshjeve me Komisionin Evropian, vendosi qeveria...

22.12.20 13:06 |
Ministrja Zaharieva

Konferencë online kushtuar Ballkanit Perëndimor

Në një forum online kushtuar Ballkanit Perëndimor dhe organizuar nga eurodeputeti Angell Xhambazki Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva nënvizoi se Bullgaria gjithmonë ka qenë një prej përkrahësve më të fortë të perspektivës evropiane..

12.12.20 16:07 |

Borisov ndaj Buçkovskit: Brezat nuk do të na falin se nuk kemi gjetur kompromis

"Gjithmonë kam besuar se vendimet mund të gjenden në tryezën e bisedimeve. Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të falin as Bullgarinë, as Republikën e Maqedonisë së Veriut se nuk kemi gjetur kompromis, i cili të na japë perspektivë." Këtë e..

10.12.20 17:55 |
Vllado Buçkovski

Vllado Buçkovski: Mund të gjejmë zgjidhje për historinë tonë të përbashkët

Bisedimet midis Shkupit dhe Sofjes për heqjen e vetos bullgare mbi hapjen e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE vazhdojnë. Në një intervistë për RKB përfaqësuesi i ri special i Maqedonisë së Veriut për Bullgarinë Vllado..

05.12.20 13:06 |

Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor janë me përparësi në mbështetjen nga ana e Bullgarisë

Në vitin 2020, Bullgaria mbështeti 18 vende për sa i përket ndihmës zyrtare të zhvillimit me mbi 5.5 milion leva (2.8 milion euro). Një pjesë e konsiderueshme e ndihmës u shpërnda në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Partneritetin Lindor. Gjithsej..

04.12.20 13:14 |
Frederik Mjoris dhe Ilijana Jotova

Nënpresidenja Ilijana Jotova bisedoi me ambasadorin belgjian për Ballkanin Perëndimor

Të ardhmen evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe pozitën bullgare për Maqedoninë e Veriut diskutuan Nënpresidentja Ilijana Jotova dhe ambasadori i Belgjikës Frederik Mjoris. Ambasadori Mjoris e përfaqëson Belgjikën edhe në Maqedoninë e Veriut,..

02.12.20 18:07 |
Karakaçanov dhe Zaharieva

Bullgaria kërkon garanci me shkrim për ndryshimin e politikës së Shkupit

Bullgaria përkohësisht pezullon mbështetjen e saj për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe nuk do të japë pajtim për të zhvilluar konferencën e parë ndërqeveritare përderisa nuk do të ketë garanci të qarta për ndryshimin e politikes së Shkupit..

18.11.20 15:57 |
Всички новини: днес | вчера