Eмисия новини
от 07.00 часа

Një hua prej 25 mln eurosh do të destinohet për përmirësimin e mjedisit urban në Bullgari

Banka Evropiane e Investimeve dhe Fondi FLAG /Fondi për organet e vetëqeverisjes në Bullgari/ nënshkruan një marrëveshje për hua me vlerë 25 mln euro për inkurajimin e rinovimit dhe rimëkëmbjen e qyteteve në Bullgari. Fondi FLAG do të shtojë..

30.09.20 12:49 |

Bullgarët e rinj nuk besojnë se mund t’i ndalojnë ndryshimet klimatike

¼ e bullgarëve të rinj në moshë midis 15 dhe 29 vjeç janë gati të emigrojnë në një vend më të ftohtë për shkak të ngrohjes globale. Tek 30-vjeçarët kjo përqindje është vetëm 10.   1/5-a prej të rinjve gjithashtu janë gati të zhvendosen në pjesën më..

02.12.19 17:58 |

Kërkohet koncesioner për autostradën nga Ruse deri në Makaza

Firma  gjermane, spanjolle, franceze, italiane dhe greke janë ndër koncesionerët e pritur për ndërtimin e autostradës së re “Danub – Egje”, tha inxhinieri Rumen Markov shef i firmës “Larzh Infrastrëkçër Proxhekts”. Kompanitë bullgare nuk iu përgjigjen..

11.11.19 18:16 |
Liljana Pavllova

Liljana Pavllova u bë nënpresidente e Bankës Evropiane të Investimeve

Liljana Pavllova u emërua nënpresidente dhe anëtare e Këshillit Drejtues të Bankës Evropiane të Investimeve. Ajo është nënpresidentja e parë e kësaj banke nga Bullgaria. Zonja Pavllova u propozua për këtë post nga ministri bullgar i financave Vlladisllav..

05.11.19 14:23 |
Liljana Pavllova

Liljana Pavllova – zëvendëspresidente e Bankës Evropiane të Investimeve

Kuvendi i Bullgarisë liroi Liljana Pavllovën nga detyra e saj e deputetes nga partia GERB. Kjo bëhet me qëllim që ajo të zërë postin e zëvendëspresidentes së Komitetit Drejtues të Bankës Evropiane të Investimeve. Ajo ishte nominuar për këtë post..

30.10.19 10:20 |

Liljana Pavllova u nominua për nënpresidente të Bankës Evropiane të Investimeve

Qeveria nominoi Liljana Pavllovën për pozitën e zëvendëskryetares dhe të anëtares së Komitetit Drejtues të Bankës Evropiane të Investimeve. Argumentet e kabinetit janë se Liljana Pavllova është eksperte financiare me përvojë të pasur administrative në..

05.06.19 14:03 |
Всички новини: днес | вчера