Eмисия новини
от 11.00 часа

Banka Popullore Bullgare lëshon një monedhë të artë përkujtimore “Krishtlindjet”

Që nga data 7 dhjetor 2020 Banka Popullore Bullgare vë në qarkullim një monedhë të artë përkujtimore “Krishtlindjet” nga seria “Ikonografia Bullgare”. Nga institucioni njoftojnë se çmimi i monedhës është 1300 leva (664.68 euro). Ajo do të mund të..

04.12.20 15:42 |

85 vjet nga fillimi i ndërtimit të godinës së Bankës Popullore Bullgare

Në qendër të Sofjes, shumë afër godinave të të ashtuquajturit “trekëndësh i pushtetit” – Presidenca, Kuvendi Popullor dhe Këshilli i Ministrave, gjendet një prej ndërtesave më të mbrojtura në kryeqytet – ajo e Bankës Popullore Bullgare (BNB). Guri i parë..

29.10.20 07:05 |

Parashikime të ndryshme për uljen e produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë

Në raportin e fundit “Perspektiva ekonomike botërore” të Fondit Monetar Ndërkombëtar, për Bullgarinë fondi pret uljen e produktit të brendshëm bruto nga 4 për qind për vitin 2020, dhe rritje ekonomike nga 4.1 për qind për 2021. Në parashikimin..

15.10.20 04:05 |

Kartëmonedhat prej letre me vlerë dy leva dalin nga qarkullimi

Që nga data 1 janar 2021 kartëmonedhat prej letre me vlerë dy leva dalin nga qarkullimi . Vendimi është i Këshillit Drejtues të Bankës Popullore Bullgare, njoftoi reporterja Marta Mlladenova. Aktualisht janë në qarkullim emisionet e 1999-ës..

29.09.20 18:10 |
Lëçezar Bogdanov

370 milion euro më pak nga emigrantët për shkak të Covid-19

Vetëm për 6 muajit e parë të vitit me 370 milionë euro u ulën mjetet të cilët bashkatdhetarët tanë nga jashtë u dërguan familjeve të tyre në Bullgari për shkak të koronavirusit. Këtë e tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Për po këtë..

27.09.20 12:02 |
Radosllav Milenkov

Pesë banka tregtare bullgare kalojnë nën mbikëqyrjen e Bankës Qendrore Evropiane

Pesë banka tregtare bullgare kalojnë nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të Bankës Qendrore Evropiane nga 1 tetori 2020, njoftoi BNR.Kjo është pjesë e bashkëpunimit të Bankës Popullore Bullgare dhe institucionit financiar evropian në rrugën drejt..

12.09.20 10:32 |
Banka Popoullore Bullgare

Banka Qendrore merr masa kundër rritjes së kredive të këqija

Banka Popullor Bullgare prognozon rritjen e kredive të këqija dhe prandaj cakton rezervën prej 0,5% prej kapitalit të bankave gjatë tremujorit të katër. Banka Qendrore kujton se që në fillim të krizës së Covid-19 ishin bërë rekomandime, të cilat..

23.06.20 18:53 |
Banka Popoullore Bullgare

Koronavirusi shtyri afatet e shlyerjes së 10% prej kredive

Bankat kanë shtyrë afatet e shlyerjes  së obligimeve  për 10% prej portofolit të tyre të kredive pas moratoriumit që është në fuqi nga 10 prilli mbi pagimet e huave. Masa ishte ndërmarrë pas miratimit nga ana e Bankës Qendrore Evropiane dhe..

22.06.20 09:45 |

Koronavirusi ndikoi të ardhurat e bankave

Gjatë prillit të ardhurat e bankave në Bullgari u tkurrën me pothuaj 60%, tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Për muajin, i cili hyn në periudhën e gjendjes së jashtëzakonshme, fitimi i bankave është 30 mln. euro, që do të thotë 42 mln...

31.05.20 16:59 |

Në Bullgari hyn në qarkullim një kartëmonedhë e re nga 10 leva

Nga 12 qershor 2020 Banka Popullore Bullgare vë në qarkullim një kartëmonedhë të re me nominal 10 leva. Dizajni i kartëmonedhës së re është i ruajtur dhe ai nuk dallohet nga ai i kartëmonedhës së tanishme. Ndryshimet kanë të bëjmë vetëm me aplikimin e..

22.05.20 14:58 |
Всички новини: днес | вчера