Eмисия новини
от 15.00 часа

Në Bullgari hyn në qarkullim një kartëmonedhë e re nga 10 leva

Nga 12 qershor 2020 Banka Popullore Bullgare vë në qarkullim një kartëmonedhë të re me nominal 10 leva. Dizajni i kartëmonedhës së re është i ruajtur dhe ai nuk dallohet nga ai i kartëmonedhës së tanishme. Ndryshimet kanë të bëjmë vetëm me aplikimin e..

22.05.20 14:58 |
Banka Popullore Bullagre

Borxhi shtetëror i Bullgarisë është 8.3% prej PPB-së

Banka Popullore Bullgare njoftoi se borxhi i jashtëm bruto i sektorit “Udhëheqja Shtetërore” në fund të shkurtit 2020 ka qenë 5 423.3 mln. euro apo 8.3% prej Produktit të Brendshëm Bruto dhe në krahasim me vitin e kaluar është ulur  4.3 mln. euro...

28.04.20 13:24 |

Banka Qendrore Evropiane dhe Banka Popullore Bullgare arritën marrëveshje swap për 2 mlrd euro

Banka Qendrore Evropiane dhe Banka Popullore Bullgare arritën marrëveshje swap për 2 mlrd euro. Marrëveshja është për këmbim levash dhe do të jetë e vlefshme deri në fund të vitit, ose më shumë, në rast nevoje, ndërsa maturimi maksimal për çdo një shumë..

23.04.20 07:41 |

Kreditë e shpejta janë përjashtuar nga moratoriumi mbi shtyrjen e kësteve të kredisë

Kreditë e shpejta nuk janë përfshirë në moratorium për shtyrjen e pagesës së kësteve të vendosur për shkak të COVID-19, paralajmëruan nga Asociacioni për kreditim përgjegjës jobankar. Ky produkt i shtrenjtë dhe me rrezik të lartë, i cili nuk..

07.04.20 16:53 |

Më 13 prill shteti emeton një borxh të ri

Banka Popullore Bullgare njoftoi për një borxh të ri nga 100 milion euro nga tregu i brendshëm. Ndryshe nga emetimi i fundit të borxhit nga 6 prilli, kur obligacionet ishin me afat të shlyerjes 5 vjet, letrat e reja me vlerë janë për 10 vjet e gjysmë...

07.04.20 11:29 |
Godina e Bankës Popullore Bullgare në Sofje

5 ditë bankat tregtare do të shqyrtojnë moratoriumin për pagimet

Banka Qendrore – Banka Popullore Bullgare miratoi udhëzimet e vendosura nga Banka Qendrore Evropiane për moratoriumet për kreditë në krizën e COVID-19. Moratoriumi është një instrument efektiv vetëm në rastet e vështirësive afatshkurtra financiare të..

03.04.20 14:46 |

Bullgaria shtyn shpalljen e moratoriumit për kreditë

Më 1 prill Banka Popullore Bullgare duhej shpallur hapat konkrete për vënien e moratoriumit të përkohshëm për pagimin e kredive bankare. Masa e jashtëzakonshme është për klientët, të cilët kanë vështirësi me mbulimin e detyrave të tyre mujore për shkak..

01.04.20 19:44 |
Dimitër Radev

Banka Popullore Bullgare u shpreh se sektori bankar në Bullgari është i qëndrueshëm

Guvernatori i Bankës Popullore bullgare Dimitër Radev tha, se sistemi bankar në vend është i qëndrueshëm dhe depozituesit mund të jenë të qetë se paratë e tyre janë në vend të sigurt, ndërsa huamarrësit – se mund të shpresojnë që kamata mund të ndahet me..

30.03.20 08:38 |

Pako masash të Bankës Popullore Bullgare për kufizimin e pasojave nga koronavirusi

Banka Popullore Bullgare shpalli pako masash për më se 4.6 miliard euro me qëllim përballimin e pasojave të krizës nga COVID-19. Qëllimi është të ruhet qëndrueshmëria e sistemit bankar dhe të ulen negativat nga kufizimet për shtetasit dhe firmat...

19.03.20 15:49 |

Leva bullgare nënvleftësohet sipas ministrit bullgar të financave

Duke iu referuar modeleve ekonometrike shfrytëzuara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar për vlerësim të kurseve valutore, ministri i financave Vlladisllav Goranov tha se leva bullgare nënvleftësohet. Herën e radhës ai përgënjeshtroi thëniet, se kursimet e..

13.02.20 19:54 |
Всички новини: днес | вчера