Eмисия новини
от 09.00 часа

Parlamenti sinkronizoi Ligjin Valutor me kërkesat e Eurozonës

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të dytë amendamente në Ligjin Valutor, me të cilat ndryshohet dhe Ligji për Bankën Popullore Bullgare. Amendamentet janë të lidhura me kërkesat për aderim në të ashtuquajturën “dhomë pritjeje” të Eurozonës   -..

06.02.20 11:06 |
Banka Popullore Bullgare

Borxhi i jashtëm bruto i Bullgarisë rritet 1,4%

Borxhi i jashtëm bruto i Bullgarisë (privat dhe shtetëror) është rritur si pjesë e PBB-së gjatë nëntorit 2019 në 34,552 mlrd. euro. Rritja vjetore është 1,4% (462,7 mln. euro), tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Kështu treguesi..

30.01.20 10:39 |

ERM II imponon ndryshime në Ligjin për Bankën Popullore Bullgare

Komisioni buxhetor pranë parlamentit paraqiti një projekt për ndryshime në Ligjin për Bankën Popullore Bullgare për arsye të aderimit të pritur të Bullgarisë në mekanizmin valutor të BE-së ERM II. Banka Popullore Bullgare, Banka Qendrore Evropiane dhe..

27.01.20 11:07 |

Niveli i inflacionit për dhjetor arriti një kulm 7-vjetor

Rritmi vjetor i inflacionit në Bullgari shënoi rritje deri më 3,8% gjatë dhjetorit në krahasim me 3,0%  gjatë muajit të mëparshëm. Në muajin e fundit të vitit 2019 inflacioni arriti kulmin e vet 7-vjeçar pas nivelit të tij më të lartë gjatë janarit të..

15.01.20 19:47 |
Banka Popullore Bullgare

Bullgaria merr borxh të ri të jashtëm me vlerë 100 mln. euro

Javën e ardhshme Bullgaria do të marrë borxh të ri të jashtëm prej 100 mln. eurosh me afat 5-vjeçar. Banka Popullore Bullgare shpalli se në lidhje me këtë më 13 janar do të zhvillohet një ankand për emetimin e obligacioneve të reja 5-vjeçare që do..

07.01.20 12:31 |

15% është rritja e të ardhurave të bankave

Fitimi i sektorit bankar për gjashtë muajt e parë të vitit 2019 është 470 mln. euro, apo 14.6% më shumë në krahasim me atë të regjistruar më 30 korrik 2018. Treguesi i kthyeshmërisë nga aktivet (ROA) është 1.69%, kurse ai për kthyeshmërinë nga..

18.10.19 10:26 |
Godina e Bankës Popullore Bullgare

Banka Popullore Bullgare shiti një emision të ri prej letrave shtetërore me vlerë

Banka Popullore Bullgare shiti një emision të ri prej letrave shtetërore me vlerë për 67,6 mln euro. Bëhet fjalë për obligacione 20 vjeçe, me datë pagese më 21 qershor 2039, me interes 1.5 për qind. Për shkak të pagimit paraprak të avionëve ushtarakë..

08.10.19 12:01 |
Bankа Popullore Bullgare

Tendenca pozitive në investimet e drejtpërdrejta në Bullgari deri në korrik

Investimet e drejtpërdrejta në Bullgari për 7 muajt e parë të 2019-ës janë me vlerë 532,7 mln. euro, tregojnë të dhënat paraprake të Bankës Popullore Bullgare. Fluksi neto i investimeve të personave të huaj në prona të paluajtshme në Bullgari deri..

20.09.19 10:20 |

Për gjysmë vit bullgarët jashtë shtetit kanë dërguar në atdhe 624 mln euro

Sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare deri më 30 qershor 2019 në Bullgari janë derdhur 624 mln euro nga bullgarët që punojnë dhe banojnë jashtë. Më shumë mjete kanë ardhur nga Gjermania, SHBA-ja dhe Spanja. Ka familje, të cilat çdo vit marrin të..

09.09.19 12:32 |
Dimitër Radev

Notë e shkëlqyer për udhëheqësin e Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev nga Global Finance

Udhëheqësi i Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev mori vlerësim të shkëlqyer nga Gobal Finance për të dytin vit me radhë. Në kategorinë e Radevit “A minus” janë edhe udhëheqësi i Bankës Qendrore Evropiane Mario Draghi, i Bankës Qendrore Angleze Mark..

26.08.19 16:26 |
Всички новини: днес | вчера