Eмисия новини
от 09.00 часа
Banka Popullore Bullgare

Banka Popullore Bullgare i bën revizion tempit të rritjes së PBB-së

Tempi i rritjes së Produktit real të Brendshëm Bruto të Bullgarisë gjatë vitit 2019 të bëhet 3.7%, duke shënuar një përshpejtim në krahasim me vitin 2018, kur rritja ishte 3.1%. Këtë e parashikon Banka Popullore Bullgare në pasqyrën e saj ekonomike për..

21.08.19 11:33 |

90 milionerë më shumë në Bullgari vetëm për një vit

Vetëm për një vit Banka Popullore Bullgare ka regjistruar 90 llogari bankare të reja me më shumë se një milion leva (rreth 500 mijë euro). Sipas statistikës aktualisht në vend ka 916 milionerë dhe pasuria e tyre e përbashkët është rreth 1 miliardë..

09.08.19 16:48 |
Banka Popullore Bullgare

Testet e stresit ripohuan qëndrueshmërinë e sistemit bankar bullgar

Qëndrueshmëria e sistemit bankar bullgar u vërtetua me rezultatet e testeve të stresit në gjashtë banka, të zhvilluara nga Banka Qendrore Evropiane. Kjo u bë e qartë pas një njoftimi të Bankës Popullore Bullgare. “Do të ketë akoma veprime të lidhura me..

25.07.19 17:39 |

Pothuaj secili bullgar i aftë për punë ka borxh

2,47 miliona bullgarë kanë hua. Disa prej tyre kanë më shumë se një borxh, tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Pothuaj secili bullgar i aftë për punë është regjistruar në Regjistrin Qendror të Kredive. Çdo familje bullgare ka të paktën..

23.07.19 12:23 |

Banka Popullore Bullgare prognozon inflacion deri më 4%

Banka Popullore Bullgare korrigjoi prognozën e vet për inflacionin tek ne. Para 3 muajve institucioni prognozonte normë të inflacionit prej 2,6% kurse tani ai pret një rritje prej 4% në kuadrin e vitit 2019. Banka Popullore Bullgare mendon se ka..

22.05.19 18:33 |
Banka Popullore Bullgare

Rritja e kredive rrezikon qëndrueshmërinë e bankave

Rritja e regjistruar e numrit të kredive të ofruara gjatë vitit 2018 është një tendencë, e cila vazhdon edhe gjatë vitit 2019 dhe fsheh rreziqe, në se ka ngadalësim në ekonomi ose në se rriten normat e interest. Kjo është shkruar në raportin vjetor të..

02.05.19 19:39 |

Stabiliteti i bankave bullgare dhe i interesit të depozitave tërheqin depozitues të huaj

Sistemi bankar bullgar ruan stabilitetin e tij edhe në kohën e krizës globale financiare dhe ekonomike. Edhe pse me kushte restriktive, bankat vazhdojnë të kreditojnë popullsinë dhe biznesin. Kamatat më të larta të kredive ngjallin mos kënaqësi ndër..

20.10.09 13:17 |
Всички новини: днес | вчера