Eмисия новини
от 05.00 часа

125 Jahre würdige Arbeit für Menschen mit Behinderungen

In diesem Jahr jährt sich zum 125. Mal die Gründung der ersten Genossenschaft für Arbeitsproduktion (TPK) in Bulgarien . Seit ihrer Gründung haben Arbeitsgenossenschaften sowohl zur Entwicklung der bulgarischen Gesellschaft als auch zum Aufbau der..

13.10.20 07:05 |

Banja Mbretërore në Banjka shkëlqen në pamjen e saj autentike

Godina emblematike e Banjës Minerale në Bankja së shpejti do të hapë dyer për vizituesit e saj. Ajo ka një histori mbi 100 vjeçare, ndërsa ndërtimi i saj ka filluar që në vitin e largët 1907, nën udhëheqjen e arkitektit të njohur gjerman Karl..

22.05.20 09:39 |

Königliches Mineralbad in Bankja erstrahlt in seiner authentischen Form

Das emblematische Gebäude des Mineralbades in Bankja könnte sehr bald wieder Besucher empfangen. Es blickt auf eine über 100-jährige Geschichte zurück und wurde 1907 unter der Leitung des berühmten deutschen Architekten Prof. Carl Hocheder (1854-1917)..

22.05.20 09:38 |
YOTA

Bullgaria është mikpritëse e takimit ndërkombëtar të adhuruesve të radio orientimit sportiv

Bullgaria është mikpritëse e takimit ndërkombëtar veror të adhuruesve të garave të radio orientimit YOTA 2019, i cili do të zhvillohet nga 11 deri më 17 gusht në vendpushimin Bankja, afër Sofjes. Pritet se do të mbërrijnë 90 pjesëmarrës nga 35..

09.08.19 15:23 |

Në Bankja u zhvillua festivali i parë i artit rrugor te ne

Iluzionistë, zhonglerë, klounë, muzikantë dhe artistë të tjerë të talentuar dëfrenin të vegjël dhe të mëdhenj gjatë Festivalit të parë të artit rrugor te ne, i cili u zhvillua më 18 dhe 19 maj në Bankja. Humori festiv ishte në harmoni me motin e mirë dhe..

25.05.19 13:10 |

Bankja do të ndërtojë kanalizimin e saj me mjete evropiane

Rajoni Bankja që ndodhet vetëm 17 km në perëndim të qendrës ideale të Sofjes është vendi me ajrin më të pastër në kryeqytet. Vendndodhja e Bankjës në rrëzat e malit Ljulin, flladi i lehtë malor, i pasur me jone negative e fonocide, dhe kryesorja – burimet..

21.12.09 16:14 |
Всички новини: днес | вчера