Eмисия новини
от 00.00 часа
Bansko

Vendpushimi Bansko po pret një stinë të dobët dimërore

Pritet që shumë pak turistë të huaj ta vizitojnë vendpushimin dimëror Bansko këtë vit. Deri tani pothuajse nuk ka rezervime të paguara, ndërsa një turoperator britanik deklaroi se i ndalon fluturimet charter deri në Bullgari për shkak të kufizimeve..

17.10.20 14:04 |

Bansko ofron ajër të freskët malor dhe kthen vizituesit në historinë e Bullgarisë

Mali Pirin me faqet e tij të larmishme në çdo stinë që prej kohe e ka kthyer Bansko në një vendpushim tërheqës. Përderisa bjeshkët e tij janë të mbuluara me dëborë në pistat garojnë skiatorë të njohur, ndërsa adhuruesit e sporteve të bardha..

08.08.20 04:15 |

Banskoja u përfshi në Qendrën Interballkanike për Turizëm dhe Bashkëpunim

Bashkia e Banskos prezantoi Shoqërinë Kombëtare të Bashkive në Bullgari në një takim ndërkombëtar në Greqi për krijimin e një “Qendre Interballkanike për Turizëm dhe Bashkëpunim”. Iniciativa është e Bashkisë Aristoteli (Halkidiki, Greqi)...

04.08.20 11:33 |

Në Bansko mblidhen nomadë digjitalë nga Evropa

Nga 29 qershor për një javë në qytetin Bansko do të mblidhen 60 freelancer për të marrë pjesë në Bansko Nomad Fest. Qëllimi i nismëtarit Matthias Zeitlerbashkëthemelues i CoworkingBansko është që sa më shumë njerëz të njihen me këtë qytet të bukur dhe me..

27.06.20 12:43 |

PirinRun 2020 fton sportistët ekstremë në malin Pirin

Sportistët e vrapimit malor dhe çiklizmit në terren të vështirë për herën e shtatë me radhë do të marrin pjesë në PirinRun 2020. Gara do të fillojë më 21 qershor në qytetin Bansko, në rrëzat e malit Pirin, Bullgari Jugperëndimore, pranë..

21.06.20 05:05 |

Nuk janë zbuluar raste të koronavirusit në Plovdiv pas testeve të zhvilluara

Në Plovdiv nuk ka koronavirus, tregojnë rezultatet e para të testimit që u zhvillua në mes të majit sipas metodës ELISA. Janë testuar rreth 1100 veta. Vetëm në 12 prej 958 testeve janë gjetur antitrupa, por testet e tjera PCR nuk kanë rezultuar me..

11.06.20 15:59 |

Një shteg i xhazit në Bansko do të prezantojë muzikantë të njohur bullgarë

Në Bansko shqyrtuan iniciativën për krijimin e Shtegut të Xhazit. Ideja është e drejtorit të festivalit ndërkombëtar të xhazit dr. Emill Iliev. Ajo u paraqit në një takim pune në vendpushimin malor, me pjesëmarrjen e kryetarit të Komisionit Parlamentar..

09.06.20 19:21 |
Ikona

Ikona e Trinisë së Shenjtë – Dhiata e Vjetër do të mbrojë besimtarët në qytetin Bansko

Rrëshajat, ose Pentikostia e cila është festa e kishës “Trinia e Shenjtë”, shenjtëruan ikonën e Trinisë së Shenjtë – Dhiatës së vjetër. Ikona e çmueshme u pikturua nga murgjit e Manastirit “Dohiar” të Atonit, ku ruhet origjinali i “Trinisë së Dhiatës së..

07.06.20 10:57 |

Pushimorja Banko kërkon injeksion financiar nga shteti

Pushimorja Bansko në malin Pirin do të kërkojë 2 milion leva, 1,2 milion euro, ndihmë nga qeveria për shkak të deficitit buxhetor. Vënia e qytetit nën karantinë të plotë dhe biznesi i pezulluar turistik më se 3 muaj ulën të ardhurat buxhetore me 13 për..

20.05.20 20:11 |

Pas testimit në masë: Në Bansko s’ka Covid-19

115 banues të baskisë Bansko kanë kundërtrupa ndaj koronavirusit tregoi testimi në masë të popullsisë. Gjatë muajit të fundit të testuarit me testime të shpejta janë 2250 veta . Pas vlerësimit të organeve të shëndetësisë disa njerëzve u janë marrë..

12.05.20 16:13 |
Всички новини: днес | вчера