Eмисия новини
от 18.00 часа
Plenumi i Komitetit Qendror të Partisë Socialiste Bullgare, 10 nëntor 1989

34 vjet nga fillimi i tranzicionit drejt demokracisë

Më 10 nëntor të vitit 1989, në Plenumin e Nëntorit të Komitetit Qendror të Partisë Komuniste Bullgare (BKP), u pranua dorëheqja e Todor Zhivkovit si Sekretar i Përgjithshëm i KQ të BKP-së pas sundimit të tij 35-vjeçar. Kërkesa për dorëheqje u..

10.11.23 07:55 |

Ka ndërruar jetë arkitekti i perestrojkës Mihail Gorbaçov

Në moshën 91-vjeçare, vdiq udhëheqësi dhe reformatori i fundit i BRSS, Mihail Gorbaçov. Në vitin 1985, me ardhjen e tij në pushtet, Gorbaçovi filloi një valë reformash politike dhe ekonomike që synonin modernizimin, demokratizimin dhe hapjen e..

31.08.22 09:24 |

MPJ-ja dënoi një iniciativë të Ambasadës së Federatës Ruse në Sofje

Ministria bullgare e Punëve të Jashtme paraqiti pozitën e vet zyrtare me rastin e aktivitetit të organizuar nga Ambasada e Federatës Ruse më 9 shtator – “Ekspozita 75 vjet nga çlirimi i Evropës Lindore nga nazizmi”. Ministria deklaroi se më 9..

03.09.19 16:57 |

1944-ta – viti i cili ndryshoi historinë e Bullgarisë

Kur në fund të vitit 1941 qeveria bullgare, nën presionin e Hitlerit, u shpalli një luftë simbolike Britanisë së Madhe dhe SHBA-së, askush nuk supozonte se dy vjet më vonë ajo do të shndërrohej në një realitet të ashpër. Më 10 janar të vitit 1944 një..

06.08.14 15:16 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна