Eмисия новини
от 21.00 часа

Ata të cilët e kanë kaluar koronavirusin gjithashtu duhet të vaksinohen

Njerëzit të cilët kanë kaluar koronavirusin kanë antitrupa, por ata nuk janë të mjaftueshëm, tha para Nova Tv dr. Nikollaj Brënzallov, zëvendëskryetar i Bashkimit të Mjekëve Bullgarë. Ky është shkaku që të shëruarit gjithashtu të kenë nevojë për..

02.01.21 11:10 |
Kostadin Angellov

Kabineti i parë i jashtëm për imunizimin kundër Covid-19 është gati

“Do të insistoj që masat kundërepidemike të mbeten mjaftë të forta për të garantuar uljen e presionit mbi sistemin shëndetësor, kontrollin efektiv mbi infeksionin dhe bullgarë të shëndetshëm.” Këtë e tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov..

15.12.20 13:40 |

Mjekët kritikuan pushtetin për shkak të masave jokonsekuente antiepidemike

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë bëri thirrje për mbylljen e lokaleve të natës dhe të diskotekave si dhe për organizimin e veprimtarive sportive pa publikë aty ku nuk mund të sigurohet distanca e domosdoshme. Bashkimi kritikon pushtetarët se..

24.10.20 15:12 |

Paralajmërim për të mos e nënvlerësuar rrezikun nga Covid-19

Në sfondin e dhjetëra tragjedive te ne të lidhura me pandeminë në hapësirën publike dhe në media po vazhdon përhapja e pohimeve kontradiktore për mbajtjen e maskave dhe koronavirusin, të cilat nuk janë përkrahur me fakte shkencore dhe shprehin..

25.09.20 17:45 |

Më se gjysma e bullgarëve mendojnë se sistemi shëndetësor funksionon mirë në kushtet e krizës me koronavirusin

Aktualisht 63 për qind nga bullgarët mendojnë se sistemi shëndetësor zhvillohet negativisht, përderisa para një viti kjo përqindje ishte 70. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Agjencisë Sociologjike “Trend” nga gushti 2020.Anketimi u..

13.09.20 15:31 |
Dr. Ivan Maxharov

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë: Shteti duhet të kujdeset për sigurinë e sistemit shëndetësor

Është obligim i shtetit që të kujdeset për sigurinë e sistemit shëndetësor. Këtë e tha në një intervistë për BNR-në dr. Ivan Maxharov – kryetar i Bashkimit të Mjekëve Bullgar. Më herët në një letër dërguar mediave Bashkimi reagoi ashpër ndaj..

23.06.20 10:15 |
Всички новини: днес | вчера