Eмисия новини
от 09.00 часа

Lëvizja e Organizuar Turistike në Bullgari shënon 125 vjet

Një nga organizatat më të vjetra shoqërore në Bullgari Bashkimi Turistik Bullgar kremton 125 vjet nga krijimi. Themelues i saj është patriku i letërsisë bullgar Ivan Vazov dhe shkrimtari i njohur dhe aktivist shoqëror Aleko Konstantinov ...

30.08.20 15:05 |

Klasiku Kirill Hristov - “diktatori” lirik dhe mbledhësi i kujtimeve

Në fund të shekullit të 19-të dhe në fillim të shekullit të 20-të letërsia artistike bullgare shënon një ngritje të paparë. Mes plejadës prej poetëve dhe shkrimtarëve të talentuar, siç janë Penço Sllavejkov, Ivan Vazov , Pejo Javorov, Aleko Konstantinov,..

07.07.20 15:23 |
Lexuesja më e vogël – Krisi gjithashtu mori çmim.

Zahari Karabashliev është shkrimtari i vitit në klasifikimin e Bibliotekës së Kryeqytetit

Njeriu që lexon jeton në një botë interesante dhe të pasur. Për të tërhequr më shumë njerëz në këtë botë Biblioteka e Kryeqytetit disponon një fond me më se një milion libra bullgarë dhe të huaj dhe investon në shërbime moderne elektronike dhe në..

19.12.19 15:26 |

Ekspozita “Me vrullin e zogjve” të Muzeut Regjional Historik – Dobriç u hap në Bibliotekën e Kryeqytetit

Më 3 prill në Galerinë “Sofja” të Bibliotekës së Kryeqytetit u hap ekspozita “Me vrullin e zogjve” të Muzeut Regjional Historik – Dobriç. Ajo i kushtohet përvjetorit të 110 të lindjes së shkrimtarit Petër Sllavinski (Petër Atanasov Çollakov) dhe..

07.04.19 12:25 |

Tempulli i librit në kryeqytetin e Sofjes – me të kaluar dhe të ardhme

“Rritet, por nuk plaket” është motoja e kryeqytetit tonë Sofje, por mund ta përdorim edhe për Bibliotekën e Kryeqytetit, e cila sivjet mbushi 90 vjeç. Lexuesit e saj këtë vit, i cili ende nuk është mbaruar, tashmë janë 50 mijë. Tendenca e..

24.10.18 16:11 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера