Eмисия новини
от 21.00 часа

Shteti livron mjete për shkollat fetare

Mbi 2 mln euro livroi qeveria për financimin e shkollave fetare në Bullgari gjatë vitit 2021. Kryeministri Bojko Borisov theksoi rëndësinë e arsimit në këto shkolla. “Ato janë jashtëzakonisht të rëndësishme për tolerancën etnike dhe për..

10.02.21 15:05 |
Kryeministri Borisov

Bojko Borisov: Tani për tani nuk do të ketë kufizime të reja për shkak të Covid-19

Tani për tani nuk ka nevojë për aplikimin e kufizimeve të reja në Bullgari, megjithëse po vëzhgohet një rritje e ngadaltë e sëmundshmërisë nga Covid-19. Këtë e bëri të ditur Bojko Borisov në një mbledhje pune, me pjesëmarrjen e Ministrit të..

08.02.21 12:47 |

Vetëm për 10 ditë biznesi bullgar ka marrë 30 mln. euro për shkak të pandemisë

Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov njoftoi para gazetarëve se në kuadrin e ministrive të ekonomisë dhe të punës dhe politikës sociale biznesi është përkrahur me rreth 800 mln. euro. Është arritur marrëveshje për akoma 200 mln euro. Vetëm gjatë..

03.02.21 15:50 |
Vasill Bozhkov

Vasill Bozhkov do të kandidojë për deputet, në qoftë se partia e tij merr vendim për këtë

“Madje të mos arrijmë të regjistrohemi brenda afatit do të gjejmë mënyra që të marrim pjesë në zgjedhje” – deklaroi në një intervistë për BNR nga Dubai afaristi Vasill Bozhkov – themeluesi i partisë “Vera Bullgare”, kundër të cilit janë ngritur 19..

31.01.21 15:07 |

Kryeministri Bojko Borisov sqaroi se kur do të hapen lokalet

Lokalet e ushqimit do të hapen, në qoftë se numri i të sëmurëve nuk rritet shumë pas shfuqizimit të masave të tjera nga muaji shkurt. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në një mbledhje pune në Këshillin e Ministrave. Borisov përsëri..

29.01.21 16:49 |

Bullgaria do të miratojë një hartë rrugore për anëtarësim në Organizatën për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim

Në një takim video me Ulrik Knudsen, zëvendës sekretari i përgjithshëm i Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD), Kryeministri Bojko Borisov shqyrtoi rrugën e Bullgarisë drejt anëtarësimit në organizatë, transmetoi BTA. “Si..

29.01.21 15:53 |

Shfuqizim i masave kufizuese dhe PCR teste për të gjithë që hyjnë në Bullgari

Shtabi Operativ Kombëtar rekomandon shfuqizimin gradual të masave anti-epidemike në Bullgari. Këtë e bëri të ditur në një mbledhje pune Kryeministri Bojko Borisov. Aktualisht në saje të masave të miratuara sëmundshmëria në vend sipas bazës 14..

25.01.21 13:09 |

Bojko Borisov: Bullgaria gjithmonë ka këmbëngulur që BE-ja t’i mirëmbajë të hapura kanalet e komunikimit me Turqinë

Për shkak të krizës së madhe shëndetësore botërore gjatë vitit 2020 po vëzhgohet ulje e konsiderueshme e rrymës turistike mes Bullgarisë dhe Turqisë. Jam i bindur se tendenca do të përballohet pasi kalojnë rreziqet nga Covid-19. Këtë e deklaroi..

25.01.21 12:36 |

Bojko Borisov përshëndeti Presidentin e ri të SHBA-së Joe Biden

Nëpërmjet profilit të vet në Facebook Kryeministri Bojko Borisov përshëndeti Joe Biden me rastin e hyrjes së tij në detyrë si Presidenti i 46 i SHBA-së, si dhe Nënpresidenten Kamala Devi Harris. “E përshëndes Joe Biden dhe Kamala Harris me..

20.01.21 19:58 |

Po shqyrtohet lehtësimi i masave anti-epidemike

Vendimi për shfuqizimin e masave kundërepidemike do të merret deri më 21 janar. Në një mbledhje te Kryeministri anëtarët e qeverisë dhe të Shtabit Operativ Kombëtar deklaruan se po të ketë rritje të re të sëmundshmërisë dhe presion mbi spitale,..

19.01.21 11:50 |
Всички новини: днес | вчера