Eмисия новини
от 18.00 часа

Interkonektori me Greqinë do të jetë gati deri në fund të vitit

Deri në fund të vitit 2021 interkonektori Greqi-Bullgari duhet të ndërtohet në mënyrë që gazi i lëngshëm nga Aleksandrupolisi të kalojë përmes tij – gazi amerikan, izraelit, egjiptian, nga shumë burime, dhe ka mundësi që në të ardhmen kapaciteti të..

31.03.21 16:10 |

Bullgaria është ndër vendet në BE, të cilat janë në pritje të vaksinave suplementare

Bullgaria është një nga 5 vendet anëtare të BE që mund të marrin gjithsej 2.86 miliona "vaksina të solidaritetit" nga Pfizer dhe BioNtech. Propozimi është i presidencës portugeze të BE, njofton sajti "Politiko". Vaksinat janë pjesë e 10 milion..

31.03.21 13:27 |

Sipas Kryeministrit Bullgaria do të dalë nga pandemia deri në qershor

Në një takim Ministri i Shëndetësisë, Kryeinspektori i Shëndetësisë dhe Kryeministri diskutuan se në bazë të të vaksinuarve dhe të të shëruarve masat kundër Covid-19 gradualisht do të fillojnë të dobësohen, njoftoi BTA. Në qytetin Bjalla, në..

30.03.21 13:58 |

Nuk përgatitet vendosja e kufizimeve të reja në Bullgari

Bullgaria pret 230 000 doza të vaksinave kundër Covid-19 deri në fund të kësaj jave dhe 700 000 doza deri në fund të prillit. Janë siguruar sasi të mjaftueshme të Remdesivir. Sistemi shëndetësor gjithashtu ka të gjitha medikamentet e nevojshme,..

29.03.21 12:49 |

Shqyrtohen rregullat për hyrjen e turistëve në Bullgari në kushtet e pandemisë

Kryeministri Bojko Borisov i ka dhënë urdhër Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angellov për të filluar shqyrtimin e rregullave dhe masave për hyrjen e turistëve të huaj në Bullgari në kushtet e pandemisë. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e sotme të..

03.03.21 16:31 |

Bojko Borisov rekomandoi që korridoret e gjelbra të rivendosen

Kryeministri e bëri këtë rekomandim gjatë vizitës së tij në repartin për fëmijë në spitalin “Pirogov”. Sipas një këshille tjetër të tij ndaj Ministrit të Shëndetësisë prof. Kostadin Angellov 21 dozat e pritua të vaksinave "Pfizer / Biontech"..

28.02.21 12:32 |
Bojko Borisov në Çirpan

Kryeministri Borisov: “Muaji mars do të jetë kritik”

“Hapja e restoranteve nuk do të thotë se të gjithë duhet të shkojnë atje dhe të infektohen”, deklaroi Bojko Borisov gjatë vizitës së tij në qytetin Çirpan (Bullgari Qendrore). Kryeministri nënvizoi se shpreson tek ndjenja e vetë-ruajtjes dhe..

27.02.21 14:29 |

Kryeministri Bojko Borisov është për bashkëpunim të ngushtë midis BE-së dhe NATO-s

Zbatimi i Programit Strategjik për Sigurim në periudhën 2019-2024 po vazhdon të jetë një angazhim kategorik i liderëve të BE-së, tha Kryeministri Bojko Borisov në video-konferencën të liderëve të bashkësisë. Tema kryesore në ditën e dytë të..

26.02.21 16:00 |

Bullgaria përkrah aplikimin e pasaportës së vaksinimit

Bullgaria do të mbështesë aplikimin e pasaportës së vaksinimit ose "korridoret elektronike të gjelbra" për qytetarët evropianë të cilët janë vaksinuar ose e kanë kaluar Covid-19. Kjo u njoftua nga Kryeministri Bojko Borisov. Tema e certifikatave për të..

25.02.21 13:44 |
Bojko Borisov

Restorantet hapen më 1 mars, lokalet e natës – më 1 prill

Në një prej takimeve të rregullta të qeverisë Kryeministri Bojko Borisov bëri të ditur se restorantet dhe sallat e lojërave të fatit do të hapen më 1 mars, ndërsa më 1 prill fillojnë punë edhe klubet e natës. Kryeministri theksoi se deri tani janë..

24.02.21 13:46 |
Всички новини: днес | вчера