Eмисия новини
от 21.00 часа

Zgjatin masat anti-krizë deri në shtator të vitit 2021

Masa anti-krizë "60 /40" do të vazhdojë deri në shtator 2021. Masa "80 /20" dhe ajo për bizneset e mbyllura për shkak të krizës së koronavirusit "Ruajmë" gjithashtu do të zgjatet. Ajo e fundit do të rinovohet nga 1 janari në 75 për qind prej të..

23.12.20 12:45 |

Kryeministri bullgar dhe ai maqedonas folën përmes Facebook

Ne jemi gjithmonë të gatshëm të ndihmojmë fqinjët dhe miqtë tanë më të ngushtë, deklaroi Kryeministri Bojko Borisov para homologut të tij maqedonas Zoran Zaev në Facebook me rastin e vendimit të Bullgarisë për të ndihmuar me vaksinat kundër..

23.12.20 11:38 |

Bullgaria do të marrë gaz nga Azerbajxhani

Që nga 31 dhjetori Bullgaria do të marrë gaz natyror nga Azerbajxhani, bëri të ditur zyra e shtypit pranë qeverisë. Në përputhje me kontratën e “Bulgargaz” me kompanitë azerbajxhanase SOCAR çdo vit do të sigurohen 1 mlrd metra kubikë gaz natyror..

22.12.20 12:29 |
Hristo Ivanov

Apelojnë një hetim të ndaluar kundër Kryeministrit

Prokuroria e specializuar të publikojë të gjitha materialet e lidhura me kontrollin e incizimeve të Kryeministrit Bojko Borisov, këtë e kërkoi kryetari i “Bullgarisë Demokratike” Hristo Ivanov. Ai bëri të ditur se do të apelojë refuzimin e..

21.12.20 13:17 |
Kryeministri Bojko Borisov

U ndërpre një hetim kundër Kryeministrit Bojko Borisov

Prokuroria e specializuar ka ndërprerë hetimin e bazuar në regjistrimet audio të publikuara në media, në të cilat pohohet se dëgjohet zëri i Kryeministrit Bojko Borisov, njoftoi Prokuroria. Prokurori mbikëqyrës mendon se nuk ka prova të mjaftueshme..

18.12.20 19:24 |

Masat anti-epidemike në Bullgari po vazhdojnë deri më 21 dhjetor

Deri më 21 dhjetor po vazhdon aplikimi i masave anti-epidemike në vend. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e punës ditën e shtunë, 12 dhjetor, ku Kryeministri Bojko Borisov thirri anëtarët e qeverisë, të Shtabit Operativ Kombëtar, të Shtabit të..

12.12.20 15:30 |

Bullgaria do të ndihmohet në pakësimin e emisioneve të dëmshme

Sipas Kryeministrit Bojko Borisov qëllimi i miratuar në Bruksel për pakësimin e emisioneve të dëmshme deri në 55% deri në vitin 2030, jep mundësi të mira për vende si Bullgaria, Polonia dhe Çekia, të cilat shpresojnë tek energjia e qymyrit...

11.12.20 16:56 |
Kryeministri Borisov

Kryeministri pret dalje nga pandemia pas gushtit të vitit 2021

Sipas parashikimeve duhet të dalim nga pandemia në periudhën gusht-tetor 2021, me kushtin se 70% e njerëzve vaksinohen, që të krijohet imunitet kolektiv. Këtë e tha në Bruksel Kryeministri Bojko Borisov pas shqyrtimit të krizës nga liderët në..

11.12.20 14:26 |

Borisov ndaj Buçkovskit: Brezat nuk do të na falin se nuk kemi gjetur kompromis

"Gjithmonë kam besuar se vendimet mund të gjenden në tryezën e bisedimeve. Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të falin as Bullgarinë, as Republikën e Maqedonisë së Veriut se nuk kemi gjetur kompromis, i cili të na japë perspektivë." Këtë e..

10.12.20 17:55 |

Shteti financon prodhimin e vaksinave dhe serumeve

Qeveria livron 11.3 mln euro për projektet investuese, të cilat përpunon shoqëria BUL BIO. Mjetet janë për prodhimin suplementar të vaksinës kundër tuberkulozit, për renovimin e laboratorit për prodhimin e produkteve njerëzore të gjakut dhe..

09.12.20 11:28 |
Всички новини: днес | вчера