Eмисия новини
от 11.00 часа

Ndërtimi i lidhjes së gazit me Greqinë fillon deri më 3 javë

Për ditë të dytë të radhës në Sofje po zhvillohet   forumi për diversifikimin e tregjeve të gazit për Evropën Lindore, organizuar nga Instituti për studime energjetike  në Uashington dhe Qendra për studime ballkanike dhe të Detit të Zi. Në lidhje..

30.04.19 11:15 |

Bullgaria dhe Irani janë duke shqyrtuar ndërtimin e një korridori të transportit përmes Kaukazit

Kryeministri Bojko Borisov shqyrtoi në Sofje me Ministrin iranian të Transportit Mohammad Eslami forcimin e lidhjeve dypalëshe në transport, energjetikë, bujqësi dhe turizëm. Zhvillimi i një korridori të transportit mes Greqisë – Bullgarisë – Detit të Zi..

18.04.19 11:59 |
Bojko Borisov

Kina shfaq interes ndaj ndërtimit të Centralit Atomik Elektrik “Belene”

Kina shfaq interes ndaj ndërtimit të Centralit Atomik Elektrik “Belene”, tha kryeministri Bojko Borisov në Dubrovnik ku merr pjesë në një takim, nga formati “16+1”, të udhëheqësve shtetërorë dhe qeveritarë të vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore dhe të..

11.04.19 18:51 |

Bullgaria është e prirë të përkrahë shtyrjen e datës së Brexit-it

Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Evropian thirrur për sot Bullgaria do të prezantohet nga kryeministri Bojko Borisov. Në forum liderët evropian do të diskutojnë mundësitë për një afat alternativ më të gjatë për tërheqjen e Mbretërisë së Bashkuar..

10.04.19 16:16 |

Ekonomia do të jetë në qendrën e bisedimeve të Berluskonit në Sofje

Ditën e enjte me ftesë të homologut të tij bullgar Bojko Borisov për një vizitë zyrtare në Bullgari mbërrin kryeministri italian Silvio Berluskoni. Çfarë pritet nga kjo vizitë – mbi këtë ndalet në komentin e tij gazetari Atanas Cenov: Përpara një muaji në..

14.10.09 10:49 |

Bullgaria do nga Evropa jo vetëm garanci ekonomike,por dhe politike për të ardhmen e Centralit Elektrik Atomik në Belene

Vizita në Paris e kryeministrit bullgar Bojko Borisov më 12 dhe 13 tetor ripohoi traditën e deritanishme të zhvillimit të marrëdhënieve bullgaro-franceze-gjithnjë e më të mira në fushën politike dhe akoma nën pritjet në ekonomi. Franca vizatohet si një..

13.10.09 16:04 |
Всички новини: днес | вчера