Eмисия новини
от 05.00 часа

Bullgaria përkrah fort Shqipërinë në rrugën e saj drejt BE

Kryeministri Bojko Borisov bisedoi në telefon me Kryeministrinë e Shqipërisë Edi Rama, transmetoi BTA. “Bullgaria përkrah fort Shqipërinë në rrugën e saj drejt familjes evropiane. Mendojmë, se keni treguar përkushtimin tuaj ndaj vlerave evropiane,..

19.11.20 14:13 |
Kristijan Vigenin

Partia Socialiste Bullgare kërkoi dëgjimin e kryeministrit në parlament

Partia Socialiste Bullgare(PSB)në opozitë   kërkoi dëgjim parlamentar të kryeministrit Bojko Borisov për bisedimet me Republikën e Maqedonisë së Veriut. Zëvendës kryetari i parlamentit nga kuota e PSB Kristijan Vigenitn insistoi që parlamenti të..

13.11.20 11:57 |

U hap Samiti i vendeve të Procesit të Berlinit

Ka shumë simbolikë që Bullgaria dhe Republika e Maqedonisë së Veriut janë mikpritëse të Samitit të Procesit të Berlinit. Kjo vjen të konfirmojë angazhimin tonë kategorik për zhvillimin e regjionit, tha kryeministri Bojko Borisov në përshëndetjen..

10.11.20 14:36 |

Qeveria miratoi mjete të reja për ta luftuar pandeminë

Do ta shfrytëzojmë tërë potencialin e sistemit shëndetësor kundër koronavirusit. Siguruam 41.4 milion euro të tjera për zbatimin e masave shtesë kundër COVID-19. Tashmë ekziston një protokoll i unifikuar mjekësor i veprimit. I përfshimë edhe mjekët..

09.11.20 12:32 |
Borisov dhe Zaev

Sofja dhe Shkupi do të vazhdojnë të kërkojnë zgjidhjen e çështjeve të hapura

Kryeministrat e Bullgarisë dhe të Maqedonisë së Veriut, Bojko Borisov dhe Zoran Zaev, zhvilluan një bisedë telefonike. Në të të dy kryeministrat deklaruan dëshirën për të gjetur zgjidhjen e çështjeve të hapura dypalëshe. Këtë e njofton agjencia..

08.11.20 17:18 |
Bojko Borisov

Kryeministri tha se shteti nuk do të mbyllet

Dy ditë para se të përfundojë karantina e tij 14 ditore kryeministri Bojko Borisov theksoi në Facebook, se shteti nuk do të mbyllet. “Mos u mashtroni nga gënjeshtarët, qëllimi i të cilëve ishte grusht shteti dhe tani të mos kishte parlament, të mos..

04.11.20 18:45 |

Bullgaria miratoi plan për veprim pas Brexit

Qeveria miratoi Plan për Veprim pas Brexit pa marrëveshje midis Londrës dhe BE-së. Parashikohet lidhja e marrëveshjeve dypalëshe për transport ajror dhe automobilistik, për transportimin e udhëtarëve dhe ngarkesave, për shkëmbimin e informacionit..

04.11.20 16:19 |

Bojko Borisov: Po vazhdojmë ta ndihmojmë arsimin bullgar

“Po vazhdojmë ta ndihmojmë arsimin bullgar” – këtë e njoftoi Kryeministri Bojko Borisov nëpërmjet profilit të vet në Facebook pas mbledhjes së sotme online të Këshillit të Ministrave. Ai vuri në dukje se bashkive do t’u jepen gjithsej 1.2 mln euro..

04.11.20 13:13 |
Bojko Borisov

Kryeministri Borisov foli me kancelaren gjermane Angela Merkel për Maqedoninë e Veriut

Kryeministri Bojko Borisov ka zhvilluar një video-bisedim me kancelaren e Gjermanisë Angela Merkel, bëri të ditur zyra e shtypit pranë Qeverisë. Unë dhe Bullgaria jemi mirënjohës për angazhimin e Presidencës gjermane dhe personalisht Juve me..

03.11.20 16:48 |

Fundi i protestave të përditshme, gjithnjë e më shumë po mendojmë për zgjedhje në mars

Pandemia po imponon ndryshime rrënjësore në rendin e ditës të shoqërisë bullgare. Mbytja e sistemit tonë shëndetësor si pasojë të numrit të rritur të pacientëve dhe të mjekëve të infektuar me Covid-19 u jep një rekurs të ri bisedimeve politike në..

03.11.20 14:46 |
Всички новини: днес | вчера