Eмисия новини
от 11.00 часа

Bullgaria do të marrë gaz nga Azerbajxhani

Që nga 31 dhjetori Bullgaria do të marrë gaz natyror nga Azerbajxhani, bëri të ditur zyra e shtypit pranë qeverisë. Në përputhje me kontratën e “Bulgargaz” me kompanitë azerbajxhanase SOCAR çdo vit do të sigurohen 1 mlrd metra kubikë gaz natyror..

22.12.20 12:29 |
Hristo Ivanov

Apelojnë një hetim të ndaluar kundër Kryeministrit

Prokuroria e specializuar të publikojë të gjitha materialet e lidhura me kontrollin e incizimeve të Kryeministrit Bojko Borisov, këtë e kërkoi kryetari i “Bullgarisë Demokratike” Hristo Ivanov. Ai bëri të ditur se do të apelojë refuzimin e..

21.12.20 13:17 |
Kryeministri Bojko Borisov

U ndërpre një hetim kundër Kryeministrit Bojko Borisov

Prokuroria e specializuar ka ndërprerë hetimin e bazuar në regjistrimet audio të publikuara në media, në të cilat pohohet se dëgjohet zëri i Kryeministrit Bojko Borisov, njoftoi Prokuroria. Prokurori mbikëqyrës mendon se nuk ka prova të mjaftueshme..

18.12.20 19:24 |

Masat anti-epidemike në Bullgari po vazhdojnë deri më 21 dhjetor

Deri më 21 dhjetor po vazhdon aplikimi i masave anti-epidemike në vend. Kjo u bë e qartë në mbledhjen e punës ditën e shtunë, 12 dhjetor, ku Kryeministri Bojko Borisov thirri anëtarët e qeverisë, të Shtabit Operativ Kombëtar, të Shtabit të..

12.12.20 15:30 |

Bullgaria do të ndihmohet në pakësimin e emisioneve të dëmshme

Sipas Kryeministrit Bojko Borisov qëllimi i miratuar në Bruksel për pakësimin e emisioneve të dëmshme deri në 55% deri në vitin 2030, jep mundësi të mira për vende si Bullgaria, Polonia dhe Çekia, të cilat shpresojnë tek energjia e qymyrit...

11.12.20 16:56 |
Kryeministri Borisov

Kryeministri pret dalje nga pandemia pas gushtit të vitit 2021

Sipas parashikimeve duhet të dalim nga pandemia në periudhën gusht-tetor 2021, me kushtin se 70% e njerëzve vaksinohen, që të krijohet imunitet kolektiv. Këtë e tha në Bruksel Kryeministri Bojko Borisov pas shqyrtimit të krizës nga liderët në..

11.12.20 14:26 |

Borisov ndaj Buçkovskit: Brezat nuk do të na falin se nuk kemi gjetur kompromis

"Gjithmonë kam besuar se vendimet mund të gjenden në tryezën e bisedimeve. Brezat e tanishëm dhe të ardhshëm nuk do të falin as Bullgarinë, as Republikën e Maqedonisë së Veriut se nuk kemi gjetur kompromis, i cili të na japë perspektivë." Këtë e..

10.12.20 17:55 |

Shteti financon prodhimin e vaksinave dhe serumeve

Qeveria livron 11.3 mln euro për projektet investuese, të cilat përpunon shoqëria BUL BIO. Mjetet janë për prodhimin suplementar të vaksinës kundër tuberkulozit, për renovimin e laboratorit për prodhimin e produkteve njerëzore të gjakut dhe..

09.12.20 11:28 |

Nëse te 14 dhjetori numri i të infektuarve ulet do të hapen çerdhet dhe kopshtet për fëmijë

Në se te 14 dhjetori numri i njerëzve të infektuar me koronavirus ulet do të hapen kopshtet e fëmijëve dhe çerdhet, ndërsa nga 21 dhjetori – edhe bizneset e mbyllura. Këtë e tha Kryeministri Bojko Borisov në fshatin Callapica, rajoni i qytetit..

07.12.20 15:09 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Bullgaria nuk merr pjesë në skenar për sulm ndaj shteteve pranë Detit të Zi

“Nuk janë të vërteta thëniet, se Bullgaria është e përfshirë në një skenar për sulmin e shteteve pranë Detit të Zi.” Këtë e shkroi në profilin e tij në Facebook Kryeministri Bojko Borisov në përgjigje të deklaratës së zëdhënëses së Ministrisë së..

05.12.20 15:23 |
Всички новини: днес | вчера