Eмисия новини
от 01.00 часа
Një grup bullgarësh – robër lufte me të rinj bullgarë banatë nga fshati Vinga

“Lista e shpëtimit” ose si 1100 bashkatdhetarë tanë u shpëtuan

Bullgarët e Banatit dhe bashkatdhetarët tanë nga krahinat lindore të fqinjës sonë perëndimore, ose siç e quajmë Krahinat Perëndimore, po përgatiten të shënojnë një përvjetor të rëndësishëm lidhur me historinë e tyre plotë kthesa. Më 16 maj mbushen 80 vjet..

14.05.21 07:15 |

Shumica e nxënësve të shkollës së mesme në Bosilegrad dëshirojnë të studiojnë në Bullgari

Pothuajse të gjithë 50 maturantët që mbarojnë shkollën e mesme në Bosilegrad dëshirojnë të vazhdojnë arsimin në një nga universitetet në Bullgari. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi të kryer ndër maturantët në të vetmen shkollë të..

12.04.21 07:20 |

Në Bosilegrad nderuan kujtimin e Levskit

Këtë vit përkujtimi i Apostullit Vasill Levski në Bosilegrad u mbajt në një mënyrë të pazakontë për shkak të situatës pandemike. Qendra e Informacionit Kulturor Bosilegrad dhe Komiteti Civil i Krahinave Perëndimore mbajtën një takim në..

19.02.21 20:12 |

Do të rivendoset linja e autobusëve Kjustendill-Bosilegrad

Punohet për rivendosjen e linjës së autobusëve Kjustendill - Bosilegrad përmes pikës kufitare Olltomanci. Kjo linje u ndal 20 vjet më parë. Distanca midis dy qyteteve është 45 kilometra në njërën drejtim. Pritet që linja të shfrytëzohet..

13.10.20 17:04 |

Gjimnazi në Bosilegrad të Serbisë është rinovuar me ndihmën e Bullgarisë

Ambasadori i jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë i Bullgarisë në Serbi Radko Vllajkov inauguroi godinën e rinovuar me ndihmën e shtetit bullgar të gjimnazit në Bosilegrad të Serbisë. “Projekti “Gjimnazi evropian” është kontributi më i qartë i Republikës..

31.08.20 19:04 |

Shkolla në Bosilegrad po përgatit vitin e ri shkollor me ndihmë nga Bullgaria

Përgjithësisht 186 nxënës do të frekuentojnë Gjimnazin në Bosilegrad /në Republikën e Serbisë/ gjatë vitit të ri shkollor. Kjo është shkolla e vetme e mesme në këtë qytet ku jetojnë bullgarë etnikë. Përpara 6-7 vjetëve në shkollë u hap një klasë e..

19.08.20 14:00 |
Ivan Nikollov

Bosilegradi mbetet në izolim për shkak të testit PCR kërkuar nga Bullgaria

“Bosilegradi mbetet gjithnjë më i izoluar për shkak të testit PCR që kërkohet për hyrje në Bullgari”, tha Ivan Nikollov, drejtor i Qendrës Kulturor Informative të Bullgarëve në Krahinat Perëndimore. Ai tha se rezultatet e testit priten dy javë dhe kjo..

15.08.20 15:52 |

Për bullgarët në Serbi dhe për misionin e gazetës bullgare “Novo Bratstvo”

Sipas të dhënave të institutit statistikor të Serbisë nga viti 2011, u përcaktuan vetë si bullgarë pak më se 18 mijë veta. Me pakicë më të madhe bullgare janë krahinat lindore të fqinjës sonë perëndimore – kryesisht bashkitë e qyteteve Bosilegrad..

08.02.20 12:20 |
Mbi 710 fëmijë morën pjesë në edicionin e 19-të të Festivalit të Fëmijës në Bosilegrad.

Evropa Lindore e mbledhur në Festivalin e Fëmijës kushtuar Pashkëve në Bosilegrad

Festimi i Pashkëve në Ballkan është i shumëllojshëm, me shumë muzikë dhe buzëqeshje fëmijësh. E këtillë është festa në Bosilegrad, një qytezë në Serbi, ku jetojnë kryesisht bullgarë. Vendbanimi gjendet 10 kilometra larg kufirit bullgaro-serb. Bosilegradi..

17.04.12 12:41 |
Всички новини: днес | вчера