Eмисия новини
от 17.00 часа

Udhëtimi deri në Britaninë e Madhe tashmë do të jetë me pasaportë

Që nga 1 tetori që të hyni në Britaninë e Madhe duhet të dispononi pasaportë. Vendi nuk do të njohë më kartat bullgare të identitetit. Ndryshimi është pjesë e rregullave të reja të imigracionit të vendosura pas Brexit. Një përjashtim deri në vitin..

28.09.21 12:14 |

Brexit dhe pasojat e Covid-19 dominojnë në axhendën evropiane për vitin e ardhshëm

Gjatë këtij viti një sërë problemesh të rëndësishme  presin një shqyrtim dhe vendim nga Parlamenti Evropian. Dy prej tyre padyshim që janë të lidhura me “divorcin” e tanishëm zyrtar midis Bashkimit Evropian dhe Britanisë së Madhe, si dhe me vaksinimin dhe..

19.01.21 12:35 |
Atanas Çikov

Çfarë presin bullgarët në Ishull pas Brexit

Kur në vitet 90-të të shekullit të kaluar për herë të parë mbërriti në Britaninë e Madhe për brigadë studentore i pëlqen aq shumë sa që vendos të kërkojë mënyrë për t'u kthyer dhe për të provuar fatin e vet. Sot Atanas Çikov është një nga bullgarët..

24.11.20 12:06 |

Ljubomir Kyçukov: Marrëveshja e Tregtisë së Lirë midis Bashkimit Evropian dhe Britanisë së Madhe - akoma larg

Bullgaria duhet të jetë aktive në negocimin e marrëdhënieve të saj me Britaninë e Madhe pas Brexit, por të bazohet mbi interesat e përbashkëta të Bashkimit Evropian. Këtë pozitë mbrojti diplomati bullgar Ljubomir Kyçukov në intervistën e tij përpara..

22.10.20 07:05 |

Qeveria miratoi prioritetet e Bullgarisë për marrëdhëniet midis BE-së dhe Britanisë së Madhe pas Brexit

Të drejtat e shtetasve janë me rëndësi pas daljes së Britanisë së Madhe nga BE. Këtë pozitë do të mbrojë Bullgaria në mbledhjen e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme më 13 tetor në Luksemburg. Qeveria miratoi prioritetet e Bullgarisë për marrëdhëniet..

07.10.20 15:22 |

Për jetën e britanikëve në Bullgari pas Brexit

Pas një anëtarësie prej 47 vjetësh në Bashkimin Evropian, Britania e Madhe  iku zyrtarisht prej tij më 31 janar sivjet. Në fund të vitit 2020  Bashkimi do të humbasë një nga tre kontribuuesit më të mëdhenj të parave në buxhetin e përbashkët. Pas Brexitit..

11.02.20 13:06 |

Këshilla të dobishme pas Brexitit

Kushtet, në të cilat Briatnia e Madhe del nga BE-ja janë përcaktuar në Marrëveshjen ndërmjet BE-së dhe Londrës për Brexitin, e cila parashikon një periudhë kalimtare deri më 31 dhjetor 2020 . Deri atëherë legjislacioni evropian do të vazhdojë..

04.02.20 13:54 |

Mbretëria e Bashkuar doli nga BE-ja

Mbretëria e Bashkuar doli zyrtarisht nga Bashkimi Evropian (BE) në mesnatë më 31 janar (ora e Evropës Qendrore). Kështu shtetet-anëtare të BE-së u bënë 27. Para se të arrihet deri këtu BE-ja dhe Mbretëria e Bashkuar zhvilluan bisedime intensive..

01.02.20 16:34 |
Ministri Emill Karanikollov

Brexit e detyron Bullgarinë për të kërkuar tregje të reja jashtë BE-së

Me shqetësim dhe shpresë po presim zgjidhjet e reja rreth kazusit Brexit. Në këtë perspektivë zhvillimi i eksportit bullgar do të mbetet shumë i varur nga rimëkëmbja e ekonomisë evropiane. Në këto kushte ende do të vëzhgohet një riorientim i..

14.10.19 14:56 |

Që nga 2020 do të udhëtojmë në Britaninë e Madhe me pasaporta

Ministria e Punëve të Jashtme u rekomandon shtetasve bullgarë, të cilët planifikojnë të udhëtojnë në Britaninë e Madhe gjatë vitit 2020, të mbajnë me veten pasaportën e tyre të vlefshme me të dhëna biometrike. Në se Britania e Madhe del nga..

01.10.19 13:26 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР