Eмисия новини
от 09.00 часа

Studentë nga 31 shtete mësojnë mjekësi në qytetin Pleven

Më se 300 studentë nga 31 shtete u regjistruan në vitin e ri akademik 2021/22 për të mësuar në Universitetin e Mjekësisë në qytetin Pleven (Bullgari Qendrore Veriore), njofton qendra e shtypit e universiteti. Shumë janë kandidatë mjekët nga Italia,..

30.01.22 11:55 |

Ka për t’u realizuar Ekspozita Turistike Ndërkombëtare “Pushime dhe SPA Expo”

“Kthimi në normalitet” është në fokus të Ekspozitës Turistike Ndërkombëtare “Pushime dhe SPA Expo”, e cila do të mbahet në datat 24 dhe 25 shkurt 2022 në “Inter Expo Center” të kryeqytetit. Ministria e Turizmit ende pranon aplikime për pjesëmarrjen..

24.01.22 12:17 |

Udhëtimi deri në Britaninë e Madhe tashmë do të jetë me pasaportë

Që nga 1 tetori që të hyni në Britaninë e Madhe duhet të dispononi pasaportë. Vendi nuk do të njohë më kartat bullgare të identitetit. Ndryshimi është pjesë e rregullave të reja të imigracionit të vendosura pas Brexit. Një përjashtim deri në vitin..

28.09.21 12:14 |

Bullgaria shtrëngoi masat kufitare për Covid-19

Që nga 19 korriku Bullgaria forcon masat kufitare kundër Covid-19. Në zonën e kuqe përfshihen 3 vende të reja evropiane - Qiproja, Britania e Madhe dhe Spanja, si dhe Kuvajti dhe Fixhi. Kufizimi për fëmijët që vijnë nga atje do të zbatohet deri në..

19.07.21 10:05 |

Mijëra bullgarë do të votojnë në Angli më 11 korrik për të ardhmen më të mirë të atdheut

135 janë seksionet zgjedhore të cilat do të hapen më 11 korrik në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Irlandën Veriore. Pasi u hoq kufizimi që në vende jashtë BE të ketë vetëm 35 seksione, në zgjedhjet e parakohshme në kulmin e verës Anglia do të jetë..

02.07.21 07:15 |

Bullgarët janë të gjashtë për nga numri në Angli ndër shtetasit e BE

Më 30 qershor në orën 00.00 fiks skadoi afati përfundimtar për të aplikuar për statusin e qëndrimit të shtetasve të BE në Mbretërinë e Bashkuar. Kështu cilido që nuk ka shtetësi britanike ose irlandeze, nuk ka statusin e qëndrimit të përhershëm..

01.07.21 12:49 |

A do të provokojë Brexit kthimin e bashkatdhetarëve tanë nga Ishulli?

Proceset dinamike në Britaninë e Madhe për të kapërcyer koronavirusin dhe fazën përfundimtare të Brexit kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në fatin e një numri të madh të bullgarëve që punojnë dhe studiojnë në Angli. Duke shtuar edhe zgjedhjet e..

30.06.21 13:13 |

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. Kërkesat e 264 000 bullgarëve të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të..

15.06.21 19:17 |

Këshilla për bullgarët në Britaninë e Madhe sa u përket rregullave të reja për emigrantët

Afati i fundit për shtetasit e BE-së që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar për të siguruar statusin e qëndrimit është 30 qershori. Pas kësaj date ata do të humbin një numër përfitimesh sociale dhe aksesin në shërbime të ndryshme në të gjithë..

31.05.21 12:08 |

Na pret një sezon i vështirë turistik

Midis 60 dhe 70 për qind të hoteleve të mëdhenj në det nuk do të hapen gjatë sezonit turistik veror, mendon Georgi Nikollçev, kryetar i Asociacionit të Pronarëve në Turizëm. Arsyeja është “pasiguria absolute për mysafirët që do të vijnë nga..

03.05.21 12:59 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна