Eмисия новини
от 02.00 часа

Interkonektori i gazit nga Greqia lidhet me rrjetin bullgar

Gazsjellësi Greqi-Bullgari është lidhur me sukses me rrjetin kombëtar dhe tranzit bullgar të transmetimit të gazit. Lidhja e infrastrukturës së dy operatorëve të pavarur të transmetimit për Bullgarinë - ICGB dhe "Bulgartransgaz" është kryer në datën..

18.08.22 12:22 |

Ndërrojnë menaxhimin e “Bulgargaz”

Denica Zllateva, ish zëvendëskryeministre në qeverinë e përkohshme të Ognjan Gerxhikovit dhe kuadro е Partisë Socialiste Bullgare - ish-deputete dhe sekretare ndërkombëtare e partisë, pa përvojë në sektorin e energjetikës, u bë drejtore ekzekutive..

17.08.22 16:36 |

Çmimi i parashikuar i gazit për muajin tetor është 137.69 euro për MWh

“Bulgargaz” parashikon një çmim të gazit natyror për tetorin 2022 prej 269,29 levash për megavat orë /137,69 euro për MWh/ pa taksa dhe tarifa. Çmimi u formua me pritshmërinë që interkonektori i gazit Greqi-Bullgari të vihet në funksionim tregtar..

11.08.22 17:11 |
Ivan Hinovski

Një ekspert në fushën e energjetikës: Biznesi duhet të kërkojë vetë gaz

Qeveria duhet të negociojë me Gazprom për të minimizuar sanksionet në rast të një procedure arbitrazhi të mundshëm kundër Bullgarisë. Kështu mendon eksperti energjetik dhe kryetar i Forumit Bullgar të Energjisë dhe Minierave, Ivan Hinovski. Në një..

11.08.22 15:05 |
Gëllëb Donev

Qeveria po përgatit një tender për furnizimet me gaz

Javën e ardhshme qeveria do të shpallë tender për furnizim me gaz të lëngshëm për të siguruar konsum deri në fund të sezonit të ngrohjes, paralajmëroi Kryeministri Gëlëb Donev para fillimit të mbledhjes së parë të kabinetit zyrtar. Ministria e..

04.08.22 11:31 |

Blerja e gazit rus nëpërmjet ndërmjetësve ishte e domosdoshme për Bulgargaz

Blerja e gazit rus nga "Bulgargaz" përmes ndërmjetësve me çmime më të larta ishte e nevojshme për shkak të ndërprerjes së furnizimeve nga "Gazprom", konfirmoi për BNT kryetari i Bordit të Drejtorëve të "Bulgargaz" Ivan Topçijski. Ai theksoi se..

04.08.22 10:45 |

Vendi blen gaz rus më të shtrenjtë nga ndërmjetësit

Kompania shtetërore “Bulgargaz” ka blerë sërish gaz rus, por përmes një ndërmjetësi me çmim më të lartë për 20 euro, tha për Televizionin Kombëtar Bullgar (BNT) kryetari i Rregullatorit të Energjisë, Ivan Ivanov. Nuk ka dokumente për shkarkimin e 7..

03.08.22 10:10 |

Politika dhe furnizimet me gaz - dy të panjohura të mëdha

Gushti në Bullgari po fillon në mënyrë të nxehtë, politikisht dhe ekonomikisht. Që në ditën e parë të muajit, të gjithë sytë u drejtuan te Presidenti, i cili lëshoi dy dekrete për shpërbërjen e Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor dhe për..

01.08.22 15:31 |

“Bulgargaz” kërkon një çmim 32% më të lartë të gazit për korrikun

Shoqëria “Bulgargaz” informoi zyrtarisht klientët e vet se çmimi përfundimtar i propozuar prej saj për furnizuesin publik për shitjen e gazit natyror për muajin korrik 2022 është 186,47 leva për megavat orë (MWh) ose 95,34 euro për MWh (pa akcizë dhe..

07.07.22 18:52 |
Lena Borisllavova

Rusia ndalon furnizimin me gaz për Bullgarinë

Monopolisti rus Gazprom Eksport njoftoi se pezullon furnizimin me gaz natyror për në Bullgari nga 27 prilli. Pala bullgare ka përmbushur plotësisht detyrimet e saj dhe ka bërë të gjitha pagesat e kërkuara në kuadrin e marrëveshjes, bëri të ditur..

27.04.22 08:59 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера