Eмисия новини
от 22.00 часа

Memorandum i bullgarëve maqedonas për mosmarrëveshjen midis Shkupit dhe Sofjes

Puna e komisionit historik midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut duhet të ndryshohet. Ajo duhet të udhëhiqet nga një plan me afate konkrete, me tema dhe rezultate, me zgjerimin e debatit drejt shkollave dhe universiteteve në të dy shtetet...

06.10.20 19:03 |

Brukseli insiston që Shkupi të respektojë Marrëveshjen e Fqinjësisë së Mirë me Bullgarinë

Komisioni Evropian i rekomandoi Shkupit të vazhdojë të mbajë marrëdhënie të fqinjësisë së mirë me Bullgarinë dhe Greqinë. Kjo theksohet në raportin e Brukselit për përparimin e Maqedonisë së Veriut në rrugën e integrimit me BE-në. Në tekst..

06.10.20 18:08 |
Petër Ganev

Buxheti shtetëror do të ketë tepricë deri në fund të vitit 2020

Për 9 muajit e parë buxheti i shtetit do të ketë 450 milion euro tepricë dhe vitin e radhës muajit e fundit do të harxhohen mjaftë mjete. Mendoj se nuk do të ketë deficit sepse nuk ka mjaftë dega ku të harxhohen ato para. Shumat e madha dhe kursimet e..

06.10.20 17:08 |
Ambasadorja Donika Hoxha

Ambasadorja Donika Hoxha për marrëdhëniet bullgaro-shqiptare në fushën e arsimit

Ngjarjet historike nga ndonjë herë edhe tragjike u bënë shkak që grupe të mëdha shqiptarësh ta braktisin vendin e tyre dhe të kërkojnë strehë në troje të huaja. Nuk janë pak shqiptarët që gjetën shpëtim dhe mundësi për jetë të re dhe për nxjerrjen..

02.10.20 06:10 |

Sipas SHBA-së Centrali Atomik “Belene” dhe “Rryma ballkanike” nuk sigurojnë diversifikim të Bullgarisë

SHBA-ja mbajnë pozitën e tyre kundër ndërtimit të zgjatjes së “Rrymës Turke” në Bullgari dhe të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Këtë e tha Fransis Fanën ndihmës sekretar i shtetit në Zyrën e Resurseve Energjetike pranë Departamentit të Shtetit..

01.10.20 18:54 |

Gjermania i bëri thirrje Maqedonisë së Veriut të zgjidhë çështjet dypalëshe me Bullgarinë

Prioritet i presidencës gjermane të BE-së është që Maqedonia e Veriut të hapë negociatat në dhjetor. Për këtë arsye Shkupi duhet të zgjidhë çështjet dypalëshe me Bullgarinë. Këtë e tha ministri gjerman i punëve të jashtme Hajko Maas gjatë..

30.09.20 19:22 |
Kornelija Ninova

Sanksionet kundër Rusisë i dëmtojnë marrëdhëniet e mira dypalëshe

Liderja e Partisë Socialiste Bullgare (PSB) Kornelija Ninova u shpall për normalizimin e marrëdhënieve me Rusinë gjatë kongresit të 50-të të partisë. Sipas saj në interes të kombit është të zhvillohen marrëdhëniet tregtare, ekonomike, turistike,..

26.09.20 17:57 |
Ekaterina Zaharieva

Pozita e Bullgarisë ndaj konfliktit izraelito-palestinez mbetet e pandryshuar

Pozita parimore e Bullgarisë për zgjidhjen e konfliktit izraelito-palestinez mbetet e pandryshuar, tha ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva gjatë kontrollit parlamentar. Rruga e vetme për zgjidhjen e drejtë dhe të qëndrueshme të konfliktit është..

25.09.20 14:56 |

Rusia dërgon në Bullgari ilaç kundër Covid-19

Fondi rus për investime të drejtpërdrejta dhe kompania farmaceutike ruse “Himrar” kontraktuan furnizimin e preparatit “Avifavir” kundër koronavirusit të ri për 17 shtete të tjera duke përfshirë dhe Bullgarinë. Këtë e transmetoi agjencia TASS cituar..

24.09.20 17:35 |

Rusia i konsideron të trilluara akuzat kundër diplomatëve të saj në Bullgari

Shpallja e dy nëpunësve të përfaqësisë tregtare   ruse në Bullgari “persona non grata” do të dëmtojë marrëdhëniet dypalëshe, theksohet në pozitën e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë. Keta hapa do të trajtohen si një orvatje e qëllimshme për..

24.09.20 15:14 |
Всички новини: днес | вчера