Eмисия новини
от 02.00 часа
Paul Glider dhe Rosica Kavallxhieva në godinën e BNR-së

Paul Glader: Unë po e shoh Bullgarinë në një trajektore të favorshme, por kjo kërkon institucione të qëndrueshme

“Ne kemi nevojë për të punuar në plan botëror për rikthimin e besimit në media dhe të lidhjes së tyre me auditorin”. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare (BNR) gazetari amerikan, pedagog dhe sipërmarrës Paul Glader, i cili gërsheton karrierën e tij..

24.10.19 15:47 |

Presidenti Radev: Bullgaria është e hapur për partneritet edhe më aktiv me Japoninë

Bullgaria është e hapur për një partneritet edhe më aktiv ekonomik dhe investues me Japoninë, tha presidenti Rumen Radev në një takim me kryeministrin Shinxo Abe. Takimi u zhvillua në kuadrin e vizitës së kreut bullgar të shtetit në Tokio ku ndodhet për të..

24.10.19 15:28 |

Bullgaria disponon një rezervë në tregun e punës prej njerëzve joaktivë në moshë pune

Bullgaria ka një rezervë serioze në tregun e punës nga mbi 200 000 njerëz jo aktiv në moshën e punës. Prioritet në Planin Kombëtar të Punësimit për vitin e ardhshëm do të jetë aktivimi i këtyre njerëzve, si dhe kërkimi i mundësive për punësimin e njerëzve..

24.10.19 15:08 |

Bullgaria është në vendin e 61 në klasifikimin e Bankës Botërore

Në klasifikimin e rregullt të Bankës Botërore për kushtet e biznesit në Bullgari sivjet Bullgaria është lëvizur nga vendi i 59 në atë të 61. Raporti i institucionit “Të bësh biznes 2020” (Doing Business 2020) i vlerëson reformat në ekonomitë..

24.10.19 13:33 |

Bullgaria ndihmon maksimalisht për sqarimin e tragjedisë në qytetin Grays të Britanisë së Madhe

Ministria e Punëve të Jashtme bëri të ditur se në kuadrin e kompetencave të veta i ndihmon maksimalisht autoritetet britanike për sqarimin e incidentit tragjik në qytetit Grays, Essex, ku në një kampion u zbuluan 39 veta të vdekur. Karakteri..

24.10.19 10:18 |

Në Britaninë e Madhe zbuluan 39 kufoma në një kamion me regjistrim bullgar

Policia britanike njoftoi se në afërsi të Londrës janë zbuluar 39 kufoma në kontejnerin e një kamioni për të cilin konsiderohet se ka ardhur nga Bullgaria. Policia në Eseks tha se njerëzit janë shpallur të vdekur që në vendin e zbulimit të kamionit, në një..

23.10.19 18:16 |

Sipas Komisionit Evropian Bullgaria ka avancuar, por nuk ka vendim për heqjen e mekanizmit

Komisioni Evropian miratoi raportin më të ri mbi mekanizmin e bashkëpunimit dhe kontrollimit të Bullgarisë në plotësimin e angazhimeve në reformën gjyqësore, luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Komisioni konsideron se avancimi i Bullgarisë në..

22.10.19 16:47 |

KE-ja paraqet sot raportet e saj të monitorimit për Bullgarinë dhe Rumaninë

Komisioni Evropian (KE) do të paraqesë sot raportet e monitorimit për përparimin e Bullgarisë dhe të Rumanisë në kuadrin e Mekanizmit për Bashkëpunim dhe Kontroll, njoftuan mediat në Bullgari. Kjo do të ndodhë në mbledhjen e rregullt të kolegjiumit të..

22.10.19 09:29 |

Rusia dhe Bullgaria kanë ndërmend të forcojnë bashkëpunimin ekonomik

Ministri i punëve të jashtme i Rusisë Sergej Llavrov njoftoi, se Korporata Shtetërore Rosatom është gati të përfshihet në procedurat për zgjedhjen e realizuesit të ndërtimit të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Jemi me shpresë, se korporata shtetërore..

21.10.19 17:21 |

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

16.10.19 17:53 |
Всички новини: днес | вчера