Eмисия новини
от 13.00 часа

Bullgaria është në vendin e 61 në klasifikimin e Bankës Botërore

Në klasifikimin e rregullt të Bankës Botërore për kushtet e biznesit në Bullgari sivjet Bullgaria është lëvizur nga vendi i 59 në atë të 61. Raporti i institucionit “Të bësh biznes 2020” (Doing Business 2020) i vlerëson reformat në ekonomitë..

24.10.19 13:33 |

Bullgaria ndihmon maksimalisht për sqarimin e tragjedisë në qytetin Grays të Britanisë së Madhe

Ministria e Punëve të Jashtme bëri të ditur se në kuadrin e kompetencave të veta i ndihmon maksimalisht autoritetet britanike për sqarimin e incidentit tragjik në qytetit Grays, Essex, ku në një kampion u zbuluan 39 veta të vdekur. Karakteri..

24.10.19 10:18 |

Në Britaninë e Madhe zbuluan 39 kufoma në një kamion me regjistrim bullgar

Policia britanike njoftoi se në afërsi të Londrës janë zbuluar 39 kufoma në kontejnerin e një kamioni për të cilin konsiderohet se ka ardhur nga Bullgaria. Policia në Eseks tha se njerëzit janë shpallur të vdekur që në vendin e zbulimit të kamionit, në një..

23.10.19 18:16 |

Sipas Komisionit Evropian Bullgaria ka avancuar, por nuk ka vendim për heqjen e mekanizmit

Komisioni Evropian miratoi raportin më të ri mbi mekanizmin e bashkëpunimit dhe kontrollimit të Bullgarisë në plotësimin e angazhimeve në reformën gjyqësore, luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Komisioni konsideron se avancimi i Bullgarisë në..

22.10.19 16:47 |

KE-ja paraqet sot raportet e saj të monitorimit për Bullgarinë dhe Rumaninë

Komisioni Evropian (KE) do të paraqesë sot raportet e monitorimit për përparimin e Bullgarisë dhe të Rumanisë në kuadrin e Mekanizmit për Bashkëpunim dhe Kontroll, njoftuan mediat në Bullgari. Kjo do të ndodhë në mbledhjen e rregullt të kolegjiumit të..

22.10.19 09:29 |

Rusia dhe Bullgaria kanë ndërmend të forcojnë bashkëpunimin ekonomik

Ministri i punëve të jashtme i Rusisë Sergej Llavrov njoftoi, se Korporata Shtetërore Rosatom është gati të përfshihet në procedurat për zgjedhjen e realizuesit të ndërtimit të Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Jemi me shpresë, se korporata shtetërore..

21.10.19 17:21 |

Po diskutohet aktivizimi i marrëdhënieve Bullgari – Kamboxhia

Për vizitë në Bullgari është Kryeministri i Kamboxhias Huan Sen. Kryeministri bullgar Bojko Borisov diskutoi me mysafirin aktivizimin e lidhjeve ekonomike bilaterale, inkurajimin e kontakteve të biznesit ndërmjet të dyja vendeve, zhvillimin e..

16.10.19 17:53 |

Anketa: Bullgaria - armiku më i madh i Maqedonisë së Veriut

Në akëtën e botuar sot nga Qendra për Strategjitë Evropiane “Eurothink” në Shkup për çështjet e lidhura me integrimin evropian qytetarët tregojnë se në cilin vend mendojnë se kanë armiq. Sipas maqedonasve vendi më amiqësor është Bullgaria. Analiza..

15.10.19 18:40 |
Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov

Bullgaria, Greqia dhe Qiproja kërkojnë solidaritet dhe fonde nga BE-ja për migrantët

Bullgaria, Greqia dhe Qiproja i bënë thirrje Bashkimit Evropian që të mos e nënvlerëson problemin me fluksin në rritje të refugjatëve që përpiqen të hyjnë në territorin e Bashkimit, duke kaluar me anije Mesdheun Lindor. Pas sesionit të sotëm të..

08.10.19 20:02 |

1% prej mjekëve familjarë janë në moshë deri më 39 vjeç, 8% - mbi 70 vjeç

Vetëm 1% nga mjekët familjarë në Bullgari janë në moshë deri më 39 vjeç, tregojnë të dhënat e Ministrisë së Shëndetësisë. 38% prej tyre janë në moshë mbi 60 vjeç, 17% - mbi 65 vjeç, kurse 8% - mbi 70 vjeç. Nga Shoqata Kombëtare e Mjekëve këmbëngulin..

04.10.19 15:44 |
Всички новини: днес | вчера