Eмисия новини
от часа
Marijana Nikollova

Bullgaria duhet të afirmohet si destinacion turistik gjatë tërë vitit

Që pasi hyra në detyrë thash se do të punoj në përkrahje të biznesit, në dialog dhe në kërkim të zgjidhjes së problemeve. Këtë e tha para Televizionit Kombëtar Bullgar ministrja e re e turizmit Marijana Nikollova. Ajo shtoi se 38 mijë veta përfituan..

28.07.20 11:31 |

Zëvendëskryeministrja Ekaterina Zaharieva është duke bërë një vizitë në Greqi

Kryeministri grek Kiriakos Micotakis u takua në Athinë me zëvendëskryeministren dhe ministre të jashtme bullgare Ekaterina Zaharieva. Këtë e njoftoi botimi “Katimerini” cituar nga BTA. Të dy ata shqyrtuan epideminë Covid-19, situatën në pikat kufitare..

27.07.20 14:09 |

Turistë nga Moldavia, Serbia, Maqedonia e Veriut, Kuvajti dhe Izraeli do të hyjnë në Bullgari pas prezantimit të PCR testit negativ

Turistë nga Moldavia, Serbia, Maqedonia e Veriut, Kuvajti dhe Izraeli do të hyjnë në Bullgari pas prezantimit të PCR testit negativ bërë 72 orë para ardhjes pa të kalojnë karantinë 14 ditore pas ardhjes në Bullgari. Këtë e njoftoi në një brifing në..

27.07.20 13:43 |

PCR teste edhe për ata që udhëtojnë nga Bullgaria për në Greqi në ajër

Nga data 28 korrik udhëtarët me aeroplan nga Bullgaria dhe Rumania deri në Greqi duhet të prezantojnë PCR test me rezultat negativ për koronavirus bërë 72 orë para hyrjes në vend. Kjo masë nuk është në fuqi për shtetasit grekë, për shtetas me qëndrim të..

27.07.20 10:44 |

Turistë nga BE-ja mund të hyjnë në Bullgari nga Greqia vetëm përmes pikave kufitare Kullata dhe Makaza

Nga 22 korrik deri më 4 gusht autoritetet kufitare greke nuk lejojnë të kalojnë në të dy drejtimet të gjitha mjetet transportuese përmes pikave kufitare Ilinden-Eksohi, Kapitan Petko Vojvoda-Ormenin dhe Ivajllovgrad-Kiprinos. Automjete për transportimin..

22.07.20 18:35 |

Fluturimi i parë çarter nga Ukraina erdhi në Bullgari

180 turistë nga Ukraina mbërritën me fluturim çarter në aeroportin e qytetit bregdetar Burgas. Sipas traditës së vjetër bullgare ata u pritën me pogaçe me kripë dhe interpretime folklorike të Ansamblit “Stranxha”. Ambasadori i Ukrainës në Bullgari..

21.07.20 18:47 |

Greqia mbyll përkohësisht pikën kufitare Ilinden

Autoritetet kufitare greke informuan Policinë Kufitare Bullgare se nga 22 korrik deri më 3 gusht 2020 mbyllin pikën kufitare Eksohi dhe në të dy drejtimet e udhëtimit nuk do të kalohet. Nga data 22 korrik deri më 4 gusht 2020 lejohet hyrja në Greqi për..

21.07.20 17:25 |
Ekaterina Zaharieva

141 vjet Shërbim Diplomatik Bullgar

Me rastin e Ditës së Shërbimit Diplomatik Bullgar, zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva përshëndeti diplomatët bullgarë. “Që nga krijimi para 141 vjetëve shërbimi diplomatik bullgar udhëhiqet nga mbrojtja e..

19.07.20 16:14 |

Lëvizja në pikën kufitare Kullata -Promahon është e tensionuar

Për shkak të rumunëve të shumtë që udhëtojnë për në Greqi trafiku në Kullata -Promahon prapë është i ngarkuar. Vazhdon kontrollimi i forcuar i të gjithë udhëtarëve përmes pikës së vetme për kalimin e turistëve. Kërkesa për test PCR negativ bërë jo..

18.07.20 14:35 |

Platforma "Bulgaria wants you" do të punojë për kthimin e bullgarëve nga jashtë

Platforma "Bulgaria wants you" ka për qëllim të tërheqë bullgarët të kthehen nga jashtë. Pasi ajo u përkthye edhe në anglisht prej saj mund të përfitojnë edhe të huaj që dëshirojnë të vendosen në Bullgari. Platforma do të sigurojë informacion për..

15.07.20 14:18 |
Всички новини: днес | вчера