Eмисия новини
от 10.00 часа

Kriza ende nuk e ka rritur rrezikun nga pagimet e vonuara dhe kreditë e këqija

Sipas raportit të Euler Hermans, një kompani për sigurimin e kredive tregtare, megjithë situatën e vështirësuar ekonomike rejtingu i Bullgarisë tani për tani mbetet në nivelin B2 -“risk i matur” nga pagimet e vonuara dhe kreditë e këqija. Mirëpo, 9 prej..

01.04.20 13:28 |

Удължават карантината на контактните от Василовци и Лом

Още седмица ще продължи домашната карантина на контактните лица със седемте заразени от празника в Лом в края на февруари. На 8 март бяха регистрирани първите два случая на коронавирус от село Василовци.  В последствие възрастните хора починаха в..

01.04.20 13:16 |

Разходките на кучета до 250 метра от дома

Разходката на домашни любимци трябва да се извършват в радиус до 250 метра от постоянния или настоящ адрес на собственика, определя със своя заповед кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Ограничението е във връзка с усложнената епидемична..

01.04.20 12:46 |

Хорошо, если дети узнают новости о COVID-19 от своих родителей

«Коронавирус», «пандемия», «зараза», «смерть» – это слова, которые каждый день бомбардируют детские уши. Как, однако, в этой вселяющей панику и ужас среде защитить подростков от таких чувств, как тревожность, стресс, грусть; как разговаривать с..

01.04.20 12:16 |
Крис Георгиев

Да спрем вируса, а не хората

"Да спрем вируса, а не хората – е принципът на действие и той се прилага последователно в Южна Корея. Има ясни, логични мерки, които се прилагат прозрачно. Мерките са планирани и се комуникират ясно". Това сподели Крис Георгиев, основател на..

01.04.20 12:00 | Мнения

Vullnetarët e Kryqit të Kuq Bullgar – “ushtarët” humanë në shërbim të shoqërisë

“ Vullnetarizmi është fuqia më e madhe e organizatës sonë ”, deklaroi Kryetari i Kryqit të Kuq Bullgar akad. Hristo Grigorov. “ Pavarësisht nga karantina aktualisht ne ushqejmë 320 000 bullgarë me mjetet e një programi evropian. Kjo ndodh nëpërmjet 300..

01.04.20 11:45 |

Добре е децата да научават новините за COVID-19 от родителите си

„Коронавирус”, „пандемия”, „зараза”, „смърт” са думи, които всекидневно бомбардират детските уши. Как обаче в тази всяваща паника и ужас среда да защитим подрастващите от чувства като тревожност, стрес, тъга, как да разговаряме с тях за болестта и..

01.04.20 10:13 |

Ministerin Tanewa: Nahrungsmittel verbreiten kein Coronavirus

Die Ministerin für Land- und Forstwirtschaft und Nahrungsgüterindustrie Dessislawa Tanewa versicherte entschieden, dass kein Risiko einer Verbreitung des Coronavirus mittels Nahrungsmitteln bestehe. Die Behörden würden die wissenschaftlichen Meinungen..

01.04.20 09:57 |

Sindikatat ofrojnë që bullgarëve t’u garantohen të ardhura minimale jetike

Në një letër të hapur drejtuar kryeministrit dhe ministrave të shëndetësisë dhe të punës, Konfederata e Punës “Podkrepa” shpreh shqetësim nga informacioni se punëtorë bullgarë nisin për në Austri për të kujdesur për njerëz të moshuar dhe fëmijë. Lidhur me..

01.04.20 09:52 |

Dessislava Tanéva : " Le coronavirus ne se transmet pas par la nourriture"

La ministre de l'Agriculture, de l'alimentation et des forêts Dessislava Tanéva a déclaré qu'il n'y a aucun risque de transmission du COVID-19 par la nourriture. Les autorités suivent de près toutes les études et communications scientifiques dans le monde..

01.04.20 09:49 |
Всички новини: днес | вчера