Eмисия новини
от 09.00 часа

Shkencëtarët dhe gjuhëtarët kujtuan në Caribrod histori të bullgarëve të rëndësishëm në Serbi

Forumi shkencor ndërkombëtar "Urat kulturore: histori të bullgarëve të rëndësishëm në Serbi" u mbajt në fund të qershorit në gjimnazin "Shën Kirill dhe Metodij" në Caribrod. Ngjarja u realizua me mbështetjen financiare të Ministrisë së Arsimit dhe..

04.07.24 07:30 |

Nga muaji qershor, BNR bullgare do të transmetohet në Radio Televizionin Caribrod dhe do të mbështesë iniciativat e bullgarëve në Serbi

Komuniteti në rajonin kufitar do të ketë një tjetër "derë" të hapur drejt Bullgarisë. Radio Televizioni lokal Caribrod do të transmetojë emisione dhe lajme të prodhuara nga Radioja Kombëtare Bullgare. Fillimisht do të transmetohet buletini i..

29.05.24 07:30 |
Nënshkrimi i Traktatit të Paqes të Neuilly, 1919

8 Nëntori kujton dhimbjen e së kaluarës për bullgarët në Serbi

Në kohë lufte, familje të ndara, shtëpi të shkatërruara dhe një të ardhme të pasigurt, sot ne përsëri kthejmë kokën pas në të kaluarën për të kujtuar. Pikërisht 104 vjet më parë, pas përfundimit të Luftës së Parë Botërore, me Traktatin e Paqes së..

08.11.23 07:45 |

Pjesëmarrje e paprecedentë e votuesve në Caribrod

Gazetari i Radio Televizionit dygjuhësh të Caribrodit Boris Llazarov njoftoi për Radio Bullgarinë se ka një fluks rekord të votuesve nga Bullgaria në qytetin kufitar të Serbisë Caribrod . Kjo po ndodh në zgjedhje të dyta radhazi, por këtë herë ka..

02.04.23 18:57 |
Busti monument i Vasill Levskit në Buenos Ajres, Argjentinë

Kujtimi për Levski në mbarë botën – nga Caribrod në Serbi deri në Çako në Argjentinë

Republikë e pastër dhe e shenjtë, barazi e të gjithëve para ligjit, liria e fjalës, e shtypit dhe e fesë. Këto janë testamentet që na la një nga figurat më domethënëse në historinë e Bullgarisë - Vasill Levski, 150 vjet nga vdekja e të cilit..

28.02.23 11:12 |
Ivan Nikollov

Ivan Nikollov: Po humbasim “luftën” 100 vjeçare për mbijetesën e bullgarëve në Krahinat Perëndimore

Ditët nga 6 deri më 8 nëntor 1920 shoqëruan me frikë dhe trishtim jetën e bullgarëve në Krahinat Perëndimore (rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare). Okupacioni i rajoneve të qyteteve Bosillegrad, Caribrod dhe Strumica nga..

08.11.22 11:54 |

Një libër i ri ruan kujtimet për elitën kulturore të Caribrodit

“Përshtypjet për personazhet e librit tim janë veçanërisht të rëndësishme, sepse të gjithë ata, në një shkallë ose në një tjetër, ia kushtojnë krijimtarinë e tyre kujtesës kulturore të Caribrodit" - tha në një intervistë për Radio Bullgarinë Donka..

24.10.22 07:15 |

Pushteti i ri nuk duhet të jetë borxhli, por aleat i bullgarëve nga Krahinat Perëndimore

Bullgarët në të ashtuquajturat “Krahina Perëndimore” / rajonet kufitare juglindore të Serbisë me popullsi bullgare/ janë në pritje të rezultateve të zgjedhjeve të treta parlamentare të këtij viti në Bullgari, duke shpresuar për stabilitetin dhe..

08.11.21 14:29 |

Në rajonin Caribrod tashmë ka shenja rrugore edhe në gjuhën bullgare

Me instalimin e shenjave të reja rrugore në autostradën për në Nish, emri i qytetit Caribrod është shkruar tashmë në bullgarisht. Fshati më i madh në bashkinë Caribrod, Zheljusha, ka gjithashtu shenja të reja në cirilikë me gjuhën amtare bullgare,..

30.06.21 13:04 |
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

09.04.21 19:08 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна