Eмисия новини
от 14.00 часа
Celle di Bulgheria

Komuna italiane Celle di Bulgheria - mysafir nderi në festivalin "Petrovska Kitka" në Veliki Preslav

Komuna e Celle di Bulgheria do të jetë mysafir nderi në festivalin folklorik “Petrovska Kitka” në qytetin Veliki Presllav (Bullgari Verilindore). Ngjarja e pritshme do të zhvillohet nga 24 deri më 26 qershor, dhe në të do të marrin pjesë..

24.06.22 10:56 |
Kështjella Castropiano, për të cilën thuhet se gjatë Mesjetës ka qenë bullgare

Nëpër gjurmët e bullgarëve në Italinë Mesjetare

Vendbanimet dhe krahinat italiane, për të cilat pohohet  se kanë një prejardhje bullgare, janë më të paktën rreth 100. Pjesa më e madhe janë të vendosura në jug nga Roma. Kurse më i njohuri midis tyre  ështëCelle di Bulgherianë provincën Salerno. Është..

10.09.20 12:23 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера