Eмисия новини
от 05.00 часа

Pandemia nga Covid-19 ndikon seriozisht mbi shëndetin psikik të bullgarit

Pandemia nga Covid-19 ndikon seriozisht dhe mbi shëndetin psikik të njerëzve, pavarësisht nga fakti nëse kanë qenë të sëmurë nga koronavirusi. Sipas psikiatërve çrregullimet e rënda të depresionit janë rritur me 25% që nga fillimi i pandemisë , kurse çdo..

20.05.21 07:15 |

Nëse Bullgaria hyn në zonën e gjelbër, sezoni i verës do të jetë i mirë, thonë ekspertët

Nëse sëmundshmëria nga Covid-19 pakësohet dhe Bullgaria hyn në zonën e gjelbër, mund të kemi një stinë të mirë turistike verore, prognozon kryetari i Dhomës Turistike të Varnës Ilin Dimitrov përpara Agjencisë Telegrafike Bullgare. Pritjet janë për rreth..

27.03.21 07:15 |

Aktori Naum Shopov: Më shumë se kurrë duhet të kemi kujdes me njëri-tjetrin

Përveçse mbi sistemin shëndetësor, presioni i shkaktuar nga Covid-19 ka ndikim dhe mbi të gjitha sektorët e tjerë nëpër botë dhe tek ne. Akoma nuk mund të bëhet një pamje e plotë dhe vlerësim i pasojave nga masat kufizuese, të imponuara mbi punën e..

24.03.21 07:15 |

Qeveria kërkon furnizime të vaksinave kundër Covid-19 me avion

Qeveria është duke zhvilluar bisedime për furnizimin e vaksinave të destinuara për Bullgarinë me avion dhe shpenzimet të paguhen nga shteti. Këtë e bëri të ditur Kryeministri Bojko Borisov gjatë një inspektimi të tij në ndërmarrjen “Neohim” në..

23.02.21 13:02 |

A është në amulli vaksinimi kundra koronavirusit në Bullgari?

Në brifingun e vet të fundit nga data 4 shkurt, Shtabi Operativ Kombëtar llogariti, se shpërndarja e Covid-19 përsëri po rritet dhe situata mbase do të keqësohet gjatë javëve të ardhshme. Në Bullgari, 8 rrethe janë në të ashtuquajturën zonë të..

08.02.21 16:19 |

Kriza me Covid-19 goditi rëndë dhe shtëpitë turistike

Pandemia me koronovirusin shkaktoi një kolaps të paparë në industrinë e turizmit, që siguron rreth 12% nga Produkti i Brendshëm Bruto të vendit. Ata të cilët punojnë në degë alarmojnë, se gjatë vitit të kaluar vizitorët dhe qarkullimi në shtëpitë e..

25.01.21 12:28 |
Simeon Djankov

Disa muaj të vështirë qëndrojnë përpara ekonomisë bullgare

Pavarësisht se viti 2020 mbeti në histori përpara më pak se një jave, pasojat nga Covid-kriza do të ndikojnë mbi gjendjen psikike, emocionale dhe për më tepër financiare si të bullgarëve, kështu dhe të gjithë popujve të tjerë nëpër botë. Nuk duhet të..

07.01.21 13:11 |

Sandra e cila realizon dëshirat muzikore të njerëzve të moshuar në azile

Njerëz të moshuar me fytyra të shndritshme qeshin e këndojnë, duke harruar pleqërinë, izolimin dhe ....vetminë. Të vështruar në ekranin para tyre, disa janë në takt me muzikën, të tjerë duartrokasin në ritëm, të tretë madje mundohen të bëjnë disa..

15.12.20 13:38 |

Tri lexime të një Covid historie në Bullgari

Nuk ka një kaos në sistemin e shëndetësisë- jo një herë ka deklaruar ministri i shëndetësisë Kostadin Angjellov. Dhe pavarësisht se autoritetet llogarisin se bëhet organizimi i domosdoshëm nëpër vende që të mund spitalet të marrin rastet më..

30.11.20 07:15 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 259

Qeveria nuk ka ndërmend të shtyjë zgjedhjet për shkak të epidemisë Nuk ka plan për shtyrjen e zgjedhjeve, të cilët duhet të zhvillohen vetëm pas disa muajsh, deklaroi për BTV Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. “Është çështje tjetër si..

21.11.20 15:32 |
Всички новини: днес | вчера