Inflacioni vazhdon të tejkalojë rritjen e të ardhurave

Pabarazitë sociale dhe inflacioni janë dy nga problemet kryesore në politikën e të ardhurave në vendin tonë. Dhe nëse inflacioni është një problem pan-evropian, i provokuar nga faktorë të jashtëm - lufta në Ukrainë, çmimi i transportuesve të..

24.08.22 07:15 |
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

05.02.21 13:01 |
Cvetan Simeonov

95% e kompanive të huaja me investime në Bullgari janë gati për t’i zgjeruar

Studimet e Dhomës Tregtare-Industriale dhe i organizatave partnere të biznesit tregojnë se 95% e kompanive të huaja, të cilat tashmë kanë bërë investime në Bullgari, janë gati t’i zgjerojnë. Këtë e bëri të ditur Kryetari i Dhomës Cvetan Simeonov..

15.01.21 09:58 |

Biznesi pa perspektivë të riorientohet dhe jo të përkrahet

Kushtet e shumta për shfrytëzimin e masave të qeverisë në përkrahje të biznesit në kohën e pandemisë dhe administrata e ngathët u bënë pengesë para firmave të përfitojnë prej tyre. Këtë e tha kryetari i Dhomës Tregtare Ekonomike Bullgare Cvetan Simeonov...

14.12.20 14:18 |
Cvetan Simeonov

Biznesi pezullon projektet investuese

Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më të mirë. Del se ata që punojnë..

05.08.20 12:54 |

Biznesi kërkon rregulla të qarta për financimin e partive

Anketa e Dhomës Industriale dhe Tregtare tregon se pothuaj gjysmë e bizneseve në Bullgari do të financonin parti politike, por kanë frikë se ndaj tyre mund të ushtrohet presion. Sipas kryetarit të Dhomës Cvetan Simeonov 63% prej përfaqësuesve të..

17.09.19 12:46 |
Cvetan Simeonov

Bullagria – tatime të ulëta, internet i shpejtë dhe mjedis i mirë për outsourcing

Bullgaria disponon me kushte konkurruese sa u përket tatimeve të ulëta, internetit dhe mundësive për outsourcing. Për nga këto treguese renditemi ndër 10 shtetet e para në botë, pohon fletë-reklama e Dhomës Ekonomike Tregtare “Bulgaria in..

05.08.19 15:00 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна