Eмисия новини
от 00.00 часа

Plani i rimëkëmbjes mund të ndihmojë për rritjen e PBB-së së Bullgarisë me rreth 20%

Gjatë diskutimit mbi prezantimin e shtyllës së dytë të Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë - "Bullgaria e Gjelbër", Zëvendës Kryeministri Tomislav Donçev theksoi se Bullgaria duhet të synojë të rrisë produktin e saj të brendshëm bruto (PBB)..

04.12.20 17:17 |
Desisllava Taneva

Bujqit gjithashtu mund të aplikojnë për dëmshpërblime për shkak të Covid-19

Deri në fund të vitit do t’u shlyhen bujqve 1,7 miliard leva, tha ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva, njoftoi korrespondenti i BNR në qytetin Pleven. Ajo tha para bujqve se në masën e dëmshpërblimeve për shkak të Covid-19 mund të aplikojnë të..

13.08.20 17:51 |

U siguruan dhjetëra milionë në përkrahje të blegtorisë pas një takimi me Kryeministrin

Mbi 28 mln euro (56,5 mln leva) do të sigurohen për blegtorinë. Marrëveshja u arrit në një takim të Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva me përfaqësues të sektorit, bëri të ditur në sajtin e vet Ministria e..

03.08.20 17:09 |
Ministrja Taneva

Balanca e grurit e Bullgarisë është garantuar

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva tha se kategorikisht s’ka shqetësime rreth sigurimit të grurit të mjaftueshëm për Bullgarinë dhe rreth çmimit të bukës. Thatësira në fillim të vitit solli të korra 71% më të pakta në krahasime vitin e kaluar në..

09.07.20 11:39 |
Ministrja Desisllava Taneva

Ministrja Taneva mori pjesë në një takim video të Ministrave të Bujqësisë të BE-së

Ministrat e bujqësisë të BE-së shqyrtuan në një takim joformal video politikën e ardhshme bujqësore, marrëveshjen e gjelbër dhe peshkimin në kuadrin e BE-së. Sa i përket Detit të Zi, i cili dallohet për peshkimin specifik Ministrja e..

29.06.20 20:36 |

Prodhuesit e trëndafilave do të marrin përkrahje për shkak të efektit të Covid-19

Një prej sektorëve më të prekur në bujqësi deri në momentin e tanishëm është prodhimi dhe përpunim i trëndafilit dhe ai duhet të përkrahet. Këtë e tha Ministrja e Bujqësisë Desiallava Taneva në një takim me prodhuesit e trëndafilave në qytetin Klisura..

12.06.20 18:48 |
Liderja e socialistëve Kornelija Ninova dhe deputeti nga GERB Toma Bikov

Pushtetarët dhe opozita me akuza të ndërsjella

Partia Socialiste Bullgare BSP shpalli grumbullim nënshkrimesh për dorëheqjen e qeverisë në çdo qytet. Socialistët propozojnë gjithashtu krijimin e dy komisioneve në Parlament – njëri për hetimin e lidhjeve të pushtetarëve me afaristin Vasill..

09.06.20 20:54 |
Ministrja e Bujqësisë Desisllava Taneva

Prodhuesit e perimeve do të marrin ndihmë suplementare nga shteti

Prodhuesit e perimeve do të ndihmohen suplementarisht nga shteti. Kjo u bë e qartë në briefingun e jashtëzakonshëm të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva. Propozimi është i prodhuesit Krasimir Kunçev dhe parashikon që prodhuesit e perimeve, të..

30.04.20 13:38 |
Desisllava Taneva

Bujqit pa përkrahje nuk do të përballojnë krizën

Bujqit pa përkrahje nuk do të përballojnë krizën. Për mua është me rëndësi që fermerët të shpëtohen dhe të mos shikojmë se si ata hedhin prodhim bullgar me cilësi. Këtë e tha ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva duke iu përgjigjur kritikave të..

14.04.20 19:13 |

Mallrat që nuk do të shiten në tregjet do të blihen nga shteti për shërbimet sociale

Pasi shumë prodhues bujqësor shprehën shqetësim se për shkak të mbylljes së tregjeve kooperative dhe të fermerëve nuk do të arrijnë të realizojnë prodhimin e tyre, kryeministri Bojko Borisov tha se shteti do të blejë mallrat e pashitura për..

12.04.20 12:57 |
Всички новини: днес | вчера