Eмисия новини
от 02.00 часа

Mbledhja e trëndafilave do të jetë sfida e parë për bujqësinë

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva u bëri thirrje prodhuesit bujqësorë të deklarojnë paraprakisht në Zyrat e Punësimit nevojat e tyre për punëtorë për mbledhjen e rendimentit. Ajo tha se mbledhja e trëndafilave gjatë muajit tjetër do të jetë..

08.04.20 14:50 |
Desisllava Taneva

Zinxhirët tregtarë nuk plotësojnë apelin për më shumë produkte bullgare

Ministrja e bujqësisë dhe e ushqimeve Desillava Taneva tha se zinxhirët tregtarë në vend nuk plotësojnë propozimin e ministrisë për më shumë produkte vendore në tregun e brendshëm. Sipas saj nuk është normale që zinxhirët të shesin prodhim të freskët të..

08.04.20 11:09 |
Ministrja e Bujqësisë Desisllava Taneva

Bullgaria kërkon nga BE-ja lehtësimin e rregullave për bujqit

Bullgaria kërkon që Komisioni Evropian të lejojë aplikimin e një mase të jashtëzakonshme COVID-19 në çdo një prej programeve në përkrahje të fermerëve më të prekur. Ministrja bullgare e Bujqësisë Desisllava Taneva i propozoi Këshillit të Bujqësisë që çdo..

27.03.20 19:39 |
Desisllava Taneva

Përhapja e murtajës afrikane të derrave nuk është ndaluar, por është nën kontroll

Pas përhapjes së murtajës afrikane të derrave në Bullgari gjatë vitit 2018 sëmundja ka asgjësuar 15 për qind prej numrit të përgjithshëm të derrave. Janë vrarë 203 000 kafshë, bëri të ditur Ministrja e Bujqësisë Desisllava Taneva. Çdo derr i dhjetë i..

12.02.20 18:28 |
Ministrja Taneva në ekspozitën e sivjetshme

Prioritet për Bullgarinë është bujqësia biologjike

Në ekspozitën “Java e Gjelbër 2020” në Berlin Bullgaria thekson mbi produktet biologjike. Prodhuesit e certifikuar për këtë lloji bujqësie janë 6 mijë dhe ata janë kryesisht ndërmarrje të vogla dhe të mesme. “ Ata janë prioritet për ne ”, nënvizoi..

17.01.20 15:48 |
Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva

203 mijë janë derrat e vrarë për shkak të murtajës afrikane

Mbi 6 miliona janë derrat e asgjësuar gjatë viteve të fundit në botë për shkak të murtajës afrikane të derrave. Në Bullgari për shkak të sëmundjes janë vrarë 203 mijë derra, tha ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva në Berlin. Në..

17.01.20 13:30 |

Në treg nuk ka mish të infektuar pule

U zbuluan 109 tonë mish të infektuar pule nga Polonia, të cilat u konfiskuan, tha ministrja e bujqësisë dhe e ushqimeve Desisllava Taneva. 435 tonë të tjerë nga po ky prodhues u përpunuan në mënyrë termike. Asnjë kilogram nga mishi i ftohtë i pulës nuk hyri..

06.12.19 16:49 |
Ministrja Desisllava Taneva

Bullgaria është ndër liderët botërorë në eksportin e drithit

Bullgaria është një nga liderët për nga eksporti i drithit dhe i kulturave vajdhënëse për vitin 2018, vuri në dukje Ministrja e Bujqësisë Desisllava Taneva. Ajo nënvizoi se vendi radhitet në vend të dytë për nga eksporti i lulediellit të zi, në vendin e..

28.11.19 19:21 |

Bletaria është sektori me pjesë më të lartë në prodhimin biologjik në Bullgari

“Në Bullgari sektori me pjesë relativisht më të lartë të prodhimit biologjik është bletaria”. Këtë e tha në Bruksel ministrja e bujqësisë, ushqimeve dhe pyjeve Desisllava Taneva në një konferencë “Probleme të bletarisë në BE – zgjidhje afatgjata”. Ajo..

19.11.19 18:03 |

Kulmi i murtajës afrikane të derrave në Bullgari tashmë ka kaluar

Pika kulmore e murtajës afrikane të derrave në Bullgari tashmë është në të kaluarën, por kjo nuk mund të thuhet për krizën e lidhur me këtë sëmundje, tha Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva. Deri tani në vend janë regjistruar 79 vatra në..

01.10.19 14:40 |
Всички новини: днес | вчера