Eмисия новини
от 01.00 часа

Si i tërheq turistët kampingu”Gradina”

Shtretër dielli dhe çadra falas i presin ata të cilët kanë zgjedhur të pushojnë në kampingun “Gradina”. Miq nga komplekset e tjera fqinje mund t'i përdorin këto pajisje kundrejt një takse prej 3 levave.  Plazhi në “Gradina” ka dhe zonë të lirë, por që të..

12.07.20 07:55 |
Pamje nga plazhi në Kiten

Hapën një stacion të ri pastrues në bregdetin tonë jugor

Sot hapën zyrtarisht një stacion pastrues i cili do të shërbejë bashkitë Kiten dhe Primorsko në bregdetin jugor të Detit të Zi. Financimi është në kuadrin e programit operativ “Mjedisi” me vlerë të përgjithshme rreth 11 mln euro. Pajisja e re do të..

05.07.20 14:47 |

Reklamohet turizmi detar me buletin në 10 vende

Një buletin prezanton mundësitë për turizëm në 7 vende nga pellgu i Detit të Zi. Prezantohen 18 objekte turistike të financuara nga Programi Operativ i BE-së “Pellgu i Detit të Zi 2014-2020”. Buletini do të përhapet në platforma internet dhe në rrjetet..

28.06.20 14:22 |
Bregdeti jugor bullgar, Deti i Zi.

Uji në bregdetin tonë jugor është në gjendje të shkëlqyer

Uji për not në plazhet e bregdetit tonë jugor është në gjendje të shkëlqyer dhe s’ka dyshime për ndotje, tha në Burgas sekretarja e përgjithshme e Inspektoratit Regjional të Shëndetësisë dr. Mariana Kofinova. Janë marrë 48 kampionë dhe të gjitha..

25.06.20 18:09 |
Bregu Diellor

“Bregu diellor” bullgar është vendpushimi më i lirë në Evropë

Vendpushimi detar bullgar Bregu diellor (Sunny Beach) për vitin e tretë me radhë është më i liri ndër 42 destinacionet e përfshira në listën vjetore ndërkombëtare „Holiday Costs Barometer“. Klasifikimi britanik për shpenzimet e pushimeve krahason..

21.06.20 18:06 |

Do të kontrollohen punimet e ndërtimit në plazhin “Alepu”

Ministria e zhvillimit rajonal ka urdhëruarzhvillimin e kontrollit në kantierin në plazhin “Alepu” në bregdetin tonë jugor.  Këtë e bëri të ditur Ministrja Petja Avramova. Duke iu përgjigjur pyetjes së koalicionit “Partia Socialiste Bullagre për..

18.06.20 14:11 |
Ministrja Angellkova

Fluturimet turistike çarter deri në Bullgari nuk anulohen, por shtyhen

Fluturimet çarter deri në Bullgari nuk anulohen, por shtyhen. Ne dinim, se deri më 15 qershorin nuk kishte se si të realizoheshin këto fluturime. Kufijtë u hapën dje dhe prandaj fluturimet çarter janë shtyrë për muajt korrik, gusht, shtator dhe tetor...

16.06.20 11:47 |

Kryeministri kërkoi nga sektori turistik të tërheqë më shumë turistë bullgarë

Shteti përkrah rimëkëmbjen e të gjitha degëve të ekonomisë të prekura nga Covid-19. Në Bullgari hapëm objektet më herët në krahasim me vendet e tjera. Ishim të guximshëm dhe të përgjegjshëm, përdorëm dhe ekspertizën e specialistëve të mjekësisë...

15.06.20 14:57 |
Kampingu

Kamping “Gradina” në bregdetin jugor bullgar hap dyert për turistët

Kampingu “Gradina” në Detin e Zi bullgar, i cili ndodhet 30 km. në jug të qytetit Burgas, që nga 28 maji zyrtarisht hap dyert për mysafirët e parë. Nga administrata e kampingut deklarojnë se janë të përgatitur mjaft mirë dhe ofrojnë të gjitha..

27.05.20 19:26 |

Bregdeti bullgar është një prej vendeve më të sigurta në Evropë

Bullgaria dhe bregdeti ynë pranë Detit të Zi janë vendet më të sigurta në Evropë. Do të përfitojmë nga kjo, por duhet të vazhdojmë të respektojmë strikt masat kundërepidemike, deklaroi dr. Angell Kunçev nga Shtabi Operativ Kombëtar për luftimin e..

26.05.20 15:34 |
Всички новини: днес | вчера