Eмисия новини
от 02.00 часа
Ivajllo Kallfin

Ivajllo Kallfin qëndroi në krye të Fondacionit Evropian Social dhe të Punës

Ivajllo Kallfin u zgjodh Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit Evropian për Përmirësimin e Kushteve të Jetesës dhe të Punës me seli në Dublin të Irlandës. Procedura e zgjedhjes vazhdoi më se një vit e gjysmë në konkurrim të 100 kandidatëve...

10.03.21 10:50 |

Punëdhënësit janë kundër rritjes së pagës minimale

Dhoma Ekonomike Bullgare nuk përkrah propozimin për rritjen e pagës minimale të punës nga 312 në 332 euro nga 1 janari 2021. Në një letër të hapur dërguar zëvendëskryeministres Marijana Nikollova dhe ministrave të punës dhe të financave,..

17.11.20 17:11 |
Radosvet Radev

Kërkimi i personelit do të rimëkëmbet që në fund të vitit

Dobësimi i masave kundër Covid-19 nuk do të ndikojë mbi punësimin. Papunësia do të vazhdojë të rritet të paktën gjatë dy muajve në vijim, parashikon Dhoma Ekonomike Bullgare. Mund të pritet emërim i punonjësve të rinj që në fund të vitit 2020...

04.05.20 13:23 |
Poli Karastojanova

Biznesi kërkon të krijohet një këshill kombëtar kundër krizës

Drejtoresha ekzekutive e Bordit Kombëtar të Turizmit Poli Karastojanova iu drejtua kryeministrit Bojko Borisov me propozim të krijohet një shtab kombëtar ekonomik, i cili të angazhohet me hartimin e programit njëvjeçar për shpëtimin e dy sektorëve më të..

13.03.20 13:04 |
Bozhidar Danevi, kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare

Viti 2009 nga pikëpamja e biznesit

Për vit të pestë me radhë Dhoma Ekonomike Bullgare paraqiti rezultatet e një studimi, të zhvilluar ndër firmat e vogla, të mesme dhe të mëdha nga të gjithë sektorët e ekonomisë. Ulje e madhe e vëllimit të prodhimit dhe e aktivitetit të investitorëve, rritje..

23.12.09 12:59 |
Всички новини: днес | вчера