Eмисия новини
от 00.00 часа

Bimët e Enjos për shëndet

Më 24 qershor, Ortodoksia feston Lindjen e Shën Joan, Paraardhësit dhe Pagëzor të Zotit . Në kalendarin kishtar ka akoma disa data të tjera për një nderim ndaj kujtimit të shenjtorit, po kështu çdo e martë gjatë vitit i është kushtuar..

24.06.21 12:42 |

Kopshti Botanik në Sofje feston Ditën e Enjos me një pazar të bimëve medicinale

Më 24 qershor, Dita e Enjos, e njohur në Bullgari si festa e bimëve mjekësore, do të shënohet në Kopshtin Botanik Universitar - Sofje. Do të ketë një pazar me bimë medicinale dhe aromatike dhe erëza gjatë gjithë ditës. Para mesditës, programi..

24.06.21 04:50 |

Bullgaria është prodhuesi më i madh i bimëve mjekësore në Evropë

Bullgaria është në një nga vendet e para në botë për nga sasia e bimëve mjekësore për njësi sipërfaqeje, bëri të ditur Ministria e Ekologjisë në lidhje me Ditën e Enjos . Jemi përpara prodhuesve dhe eksportuesve më të mëdhenj në botë si Kina dhe..

24.06.20 08:24 |

Ditën e Enjos mblidhen barnat më shëruese

  Në kulturën tradicionale të çdo populli janë ruajtur të ashtuquajturat “metoda alternative të mjekimit”, ose metodat natyrore. Kur mjekësia zyrtare nuk ndihmon njerëzit në mbarë botën kërkojnë ndihmë pikërisht në metodat alternative. Madje ka..

24.06.20 04:55 |

Është Dita e Enjos

Dita e Enjos është një prej festave më të dashura në kalendarin popullor. Ajo bie gjithmonë më 24 qershor. Populli beson se forca kuruese e barnave është më e madhe pikërisht këtë ditë. Atëherë është festa e Shën Ivanit Barnabledhësit,..

24.06.20 02:55 |

Barnat bullgare janë më shëruese Ditën e Enjos

Që nga koha më e lashtë barnat nëpër trojet bullgare njihen me cilësitë e tyre kuruese. I shfrytëzuan trakët, sllavët dhe protobullgarët. Legjenda, përralla dhe këngë tregojnë për barna magjike që mblidhen para se të agojë dielli nga vashat Ditën e..

23.06.17 15:52 |
Всички новини: днес | вчера