Eмисия новини
от 09.00 часа

Гледайте на живо

Presidenti Rumen Radev

Presidenti Rumen Radev: Që nga zgjimi ynë varet se si do të duket Bullgaria nesër

“Sivjet shoqëria jonë braktisi indiferencën dhe çdo qytetar i lirë u shndërrua në iluminist”, vë në dukje Presidenti Rumen Radev në deklaratën e tij ndaj mediave me rastin e Ditës së Iluministëve Bullgarë. Ai nënvizon se që nga zgjimi ynë..

01.11.20 12:28 |
Kryeministri Bojko Borisov

Bojko Borisov: Iluministët janë midis nesh

“Iluministët nuk janë vetëm njerëz nga e kaluara, ata ekzistojnë edhe sot dhe janë midis nesh. Çdonjëri në kohëra krizash dhe epidemish mund të jetë iluminist.” Këtë e shkroi me rastin e Ditës së Iluministëve Bullgarë Kryeministri Bojko Borisov në..

01.11.20 12:02 |

Bullgarët – me përkulje në shenjë nderimi para atyre të cilët zgjojnë vetëdijen e shoqërisë

Iluministët e parë popullorë /rilindësit/ kanë ndezur në zemrat etjen për dije dhe dëshirën për liri dhe me misionin e vet  ndriçues kanë ndihmuar për realizimin e idealit kombëtar. Në botën e sotme të pasigurt, ne përsëri kemi nevojë prej..

01.11.20 07:05 |

“Ithtari i iluministëve bullgarë” – një çmim prestigjioz për shkencë dhe kulturë

Shumica e vatrave kulturore në Bullgari e kanë festuar që prej kohe jubileun e tyre 100 vjeçar. Kjo nuk është e rastit, sepse ato janë krijuar në kohëra të vështira, që t’u përgjigjen synimeve të përjetshme të bullgarëve për dijeni, ushqim shpirtëror dhe..

05.11.19 15:04 |

Rumen Radev: “Personat e denjë dhe të arsimuar e lëvizin botën përpara”

“Edhe në të kaluarën, edhe sot iluministët janë personat e lirë dhe të shkolluar, të cilët me fjalën, me dijet, me talentin dhe përkushtimin e tyre e rruajnë shpirtin bullgar, shikojnë me guxim në të ardhmen dhe i zgjojnë të tjerët”. Këtë e deklaroi..

01.11.19 12:18 |

Bullgaria feston Ditën e iluministëve të popullit

Më 1 nëntor   Bullgaria feston Ditën e iluministëve të popullit . Ajo i kushtohet veprimtarisë së letrarëve, të edukatorëve dhe luftëtarëve për çlirimin tonë kombëtar, të cilët kanë ruajtur gjatë shekujve vlerat shpirtërore të kombit dhe të moralit..

01.11.19 10:54 |

Festojmë Ditën e Iluministëve bullgarë

1 nëntori është dita kushtuar kujtimit të shenjtorëve bullgarë, edukatorëve, letrarëve dhe revolucionarëve-aktivistë dhe iluministë të shpirtit dhe frymës së popullit në kohërat e vështira nga historia bullgare. Zyrtarisht Dita e Iluministëve festohet që..

01.11.19 10:41 |

Teodosij Teodosiev: Në botën e cila zhvillohet shumë shpejt nuk ka vend për të prapambetur

Bota ka nevojë për iluministë dhe unë plotësoj një domosdoshmëri të tillë të tërë njerëzimit, jo vetëm të popullit bullgar, thotë mësuesi Teodosij Teodosiev, i cili u ka dhënë krahë shumë “mendjeve të bukura” që të fluturojnë. Në Ditën e iluministëve..

01.11.19 10:35 |
Всички новини: днес | вчера