Eмисия новини
от 17.00 часа

Parashikime apokaliptike për ekonominë bullgare në sfondin e rritjes drastike të çmimit të karburanteve

Paparashikueshmëria në fushën e energjetikës ka një efekt të dëmshëm në ekonominë bullgare. "Aktualisht askush nuk e di se sa është çmimi i gazit natyror. Askush," tha për BNR Dobri Mitrev, kryetar i Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë...

13.05.22 10:15 |

Nevojiten procedura të përshpejtuara për të integruar refugjatët ukrainas

Punëdhënësit mund të punësojnë qytetarë ukrainas nëse ata kanë status refugjati ose humanitar. Refugjatët mund të regjistrohen në zyrat e punës dhe të përfitojnë nga të gjitha të drejtat sociale, tha për BNR Maria Minçeva, nënkryetare e Dhomës..

28.02.22 13:12 |

Sfida sociale dhe fiskale e presin Bullgarinë gjatë vitit 2022

Periudha e pandemisë nga Covid-19 dhe ndikimi i saj mbi jetën tonë, një ditë mbase do të mësohet nëpër libra, por tani për tani virusi akoma është mes nesh, kurse Bullgaria po përgatitet për ardhjen e llojit të ri të koronavirusit Omikron...

28.12.21 09:15 |

Bizneset po kërkojnë mbështetje për shkak të çmimeve të larta të energjisë

Gjatë muajit tetor gazi natyror në Bullgari do të rritet me më shumë se 16% e parashikuar në verë, vë në dukje një furnizues kryesor i energjisë në Bullgari. Nga Komisioni Rregullator i Energjisë dhe Ujit e shpjeguan këtë me rritjen e çmimeve të..

30.09.21 12:35 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера