Eмисия новини
от 15.00 часа
Monumenti i Ivan Kolevit në Dobriç

Shënojmë përvjetorin e betejave për çlirimin e Dobruxhës

Mbushen 104 vjet nga Epopeja e Dobriçit . Veprimet ushtarake gjatë vitit 1916 mbaruan me kthimin e Dobruxhës Jugore në kufijtë e Bullgarisë. Kujtesa e të vrarëve për çlirimin e Dobruxhës u nderua me vënie kurorash para monumentit të..

07.09.20 14:54 |

Reshjet e mëdha të shiut përmbytën fshatra në Bullgarinë Verilindore

Reshjet e dendura gjatë 24 orëve të fundit përmbytën shtëpi dhe oborre në tri fshatra në qarkun e Dobriçit të Bullgarisë Verilindore. Më e rëndë është situata në fshatin Abrit, Bullgari Verilindore, ku sasia e shiut të rënë për një orë ka qenë..

20.06.20 13:45 |

Itinerar me 50 tempuj do të tërheqë turistët në Bullgari dhe Rumani

Mbi 50 manastire  të njohura dhe jo aq të njohura, kisha,xhami, sinagoge dhe vende të tjera të shenjta në territorin e qarqeve Dobriç (të Bullgarisë) dhe Konstanca (të Rumanisë) presin turistët.  Itinerari turistik, i cili kalon përmes të gjitha..

12.05.20 15:37 |

Mundësitë e papërdorura të Bullgarisë Lindore

Bullgaria Lindore është ndarë në dy rajone – verior dhe jugor, kufiri mes të cilave është mali Stara Pllanina. Cilat janë specifikat e këtyre dy rajoneve? Biseda është me ekonomistin Adrian Nikollov nga Instituti i Ekonomisë Tregtare dhe fillon me..

26.03.20 11:35 |

Metodë inovative ndihmon njerëzit me probleme në të parin të përfytyrojnë artefakte

Në Muzeun Regjional Historik të qytetit Dobriç edhe njerëzit me probleme në të parin do të kenë mundësi të njihen me trashëgiminë kulturore. Metoda inovative në sajë të së cilës kjo bëhet e mundshme u krijua në kuadrin e projektit “Rruga tjetër” në..

08.12.19 10:35 |

Kopshti Zoologjik në Dobriç i freskon kafshët me akullore

Në ditët e nxehta të gushtit arinjtë Berna dhe Kostadin në Qendrën për Mbrojtje të Natyrës dhe Kafshëve në Dobriç (Bullgari Verilindore) freskohen me akullore prej frutash. Ajo përgatitet në një bidon prej dhjetë litrash, ku vendoset pak ujë, rrush, pjesëza..

18.08.19 11:35 |

Vullnetarë nga dhjetë shtete do të marrin pjesë në restaurimin e një bazilike nga epoka e krishterimit të hershëm

V ullnetarë nga 10 shtete, ndër të cilët ka restaurues, historianë, arkitektë, inxhinierë, do të marrin pjesë në restaurimin e bazilikës së kalasë Palmatis afër qytetit Tervell, Bullgari Verilindore. Iniciatori i projektit është bashkia e qytetit..

10.07.19 17:09 |

Kryebashkiakja e qytetit Dobriç Detelina Nikollova

Puna është zanati i saj, jo rastësisht shokët e të afërmit e konsiderojnë Detelinën Nikollovën si maniake pas punës. Ka një përvojë të madhe në pushtetin vendas, ndërsa si kryebashkiake e qytetit Dobriç, Bullgari Verilindore, ajo është e patundur në..

03.05.11 10:55 |
Всички новини: днес | вчера