Eмисия новини
от 00.00 часа

Bullgaria dhe Shqipëria po punojnë për një marrëveshje në fushën e ekologjisë

Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Ekologjisë Borisllav Sandov u takua me Ambasadoren e Shqipërisë Donika Hoxha. Sandov theksoi se procesi i zgjerimit të BE-së është një stimul kyç për promovimin e paqes, stabilitetit dhe prosperitetit në..

23.04.22 11:13 |
Velislav Minekov dhe Donika Hoxha

Ministri bullgar i Kulturës dhe Ambasadorja e Shqipërisë në Bullgari diskutuan hapjen e një qendre kulturore bullgare në Tiranë

Ministri i Kulturës Prof. Velislav Minekov priti Ambasadoren e Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha, njofton në faqen e saj Ministria e Kulturës. Gjatë bisedës u diskutuan marrëdhëniet e shkëlqyeshme midis dy vendeve tona si dhe mundësi konkrete për..

29.10.21 13:02 |
Svetllan Stoev dhe Donika Hoxha

Ministri Svetllan Stoev priti Ambasadoren e Shqipërisë Donika Hoxha

Ministri i Punëve të Jashtme Svetllan Stoev priti Ambasadoren e Shqipërisë Donika Hoxha. Gjatë bisedës u diskutuan marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve, dialogu aktiv politik, thellimi i bashkëpunimit në shumë sfera me interes të përbashkët dhe..

28.10.21 09:58 |

Pjesëmarrja e Ambasadës Shqiptare në Sofje në nismën “Ambasador për një ditë”

Për vitin e tretë me radhë Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari ishte pjesë e nismës “Ambasador për një ditë”. Në kuadrin e iniciativës Ambasada Shqiptare në Sofje organizoi dy aktivitete kushtuar fuqizimit të femrave..

26.02.21 18:43 |
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

05.02.21 13:01 |
Ambasadorja e Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha

Bullgaria dhe Shqipëria janë duke shqyrtuar furnizime eventuale të vaksinave kundër Covid-19

Bullgaria ka marrë vendim politik për të studiuar mundësitë për sigurimin e vaksinave kundër Covid-19 për shtetet e Ballkanit Perëndimor dhe të Partneritetit Lindor, ndër të cilat është edhe Shqipëria. Këtë e tha Ministri bullgar i Shëndetësisë..

13.01.21 18:28 |

Tashmë tre vjet bullgarët janë pakicë zyrtare në Shqipëri

Mbushen 3 vjet nga miratimi i Ligjit për Mbrojtjen e Pakicave Kombëtare në Shqipëri në të cilin njihet ekzistenca e pakicës bullgare . I njëjti dokument njeh edhe pakicat greke, maqedonase, vllahe, rome, egjiptiane, malazeze, boshnjake dhe serbe...

13.10.20 05:15 |
Ambasadorja Donika Hoxha dhe Ministrja Marijana Nikollova

Bullgaria dhe Shqipëria janë duke përgatitur një Memorandum për bashkëpunim në turizëm

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit Marijana Nikollova zhvilloi një takim pune me Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë Donika Hoxha. Shqipëria është ndër tregjet perspektive turistike për vendin tonë. Gjatë vitit 2019 janë..

02.10.20 14:11 |
Ambasadorja Donika Hoxha

Ambasadorja Donika Hoxha për marrëdhëniet bullgaro-shqiptare në fushën e arsimit

Ngjarjet historike nga ndonjë herë edhe tragjike u bënë shkak që grupe të mëdha shqiptarësh ta braktisin vendin e tyre dhe të kërkojnë strehë në troje të huaja. Nuk janë pak shqiptarët që gjetën shpëtim dhe mundësi për jetë të re dhe për nxjerrjen..

02.10.20 06:10 |
Biseda e Ambadasores Hoxha me Ambasadoren e re Dunja Kelçova

Me një event online përfundoi "Ambasadori për një ditë" 2020

Eventi përmbyllës i iniciativës "Ambasador për një ditë" u zhvillua përmes platformës online, ku morën pjesë Ambasadorja Donika Hoxha dhe Ambasadorja e re për një ditë Dunja Kelçova. Tema e përzgjedhur këtë vit "Bullgaria në skenën botërore" u ofroi..

19.06.20 17:07 |
Всички новини: днес | вчера